Urban Bacau facebook Urban Bacau Instagram Urban Bacau Youtube
urban bacau
Postat la data de 8 septembrie 2017


demolare ozn

bct
Lucrările de demolare a "OZN"ului au început astăzi
Municipiul Bacău a semnat contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului” Reamenajare intersecție în sistem giratoriu, străzile 9 Mai – B-dl. Unirii”, au început de la ora 20.00.

Având în vedere necesitatea reducerii înălțimii centrului sensului giratoriu pentru respectarea normele privind vizibilitatea în intersecție, în baza contractului semnat şi a autorizației nr. 44/31.08.2017, emisă de către Municipiului Bacău, S.C. SOCIETATEA DE SERVICII PUBLICE MUNICIPALE BACĂU S.A. va executa lucrările de desființare a construcției din zona intersecției 9 Mai – B-dl. Unirii, începând cu data de 8 septembrie, ora 20.00.

Lucrările, ce se vor derula pe parcursul următoarelor două zile, presupun desființarea actualului sistem giratoriu, prin demolarea structurii corpului central – fântâna arteziană - , și efectuarea lucrărilor de dezafectare a instalațiilor.

Obiectivul principal al proiectului” Reamenajare intersecție în sistem giratoriu, străzile 9 Mai – B-dl. Unirii” îl constituie reamenajarea intersecției în conformitate cu standardele” Normativului AND 600-2010- pentru amenajarea intersecțiilor la nivel pe drumuri publice”.

În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor cu privire la numeroasele evenimente rutiere nedorite, Primăria Municipiului Bacău a solicitat întocmirea unei expertize tehnice din care a rezultat necesitatea desființării construcției din intersecția giratorie, acțiune pe parcursul căreia se va urmări și recuperarea echipamentelor și a instațiilor tehnologice din configurația existentă.

Cine este autorul OZN-ului?

Giratoriul de la Economic sau pe scurt „OZN-ul”, a fost gândit de o firmă suceveană, Wareso Prod SRL, care s-a ocupat de proiectare în schimbul sumei de 34.900 lei. La licitaţia organizată de Primăria Bacău în aprilie 2010 s-au înscris 8 firme, unele din Bacău (cu performanţe notabile în proiectare), însă de câştigat a câştigat SRL-ul din Suceava.

Lucrările de construcţie au fost adjudecate de o societate din Bacău, Instal Design SRL, care în schimbul sumei de 452.000 lei a ridicat „muşuroiul” din intersecţia de la Economic.

Foto by Nicu Chiriac

Articol by | bacau.net | 8.09.2017
Bacau - Capitala Tineretului din Romania

Vrei un website de succes ? Contactează-mă !

Telefon:0748 325 624 Email:stefan_laiu@yahoo.com

Stiri recente
Arhiva articole

© 2012-2017 Urban Bacau Media | Toate drepturile rezervate | Design by: Stefan Lăiu | Administrator: Nordist Bacauan | Logo by: SiiR Background Credit : This is Bacau