Urban Bacau facebook Urban Bacau Instagram Urban Bacau Youtube
urban bacau
Postat la data de 9 septembrie 2017


gandul lui balan

bct
Acolo unde nu exista stat, e ţara mea!
O hotărâre în primā instanțā a tribunalului din Târgu Mureș, vis a vis de închiderea liceului catolic maghiar din localitate, a provocat reacția virulentā a Budapestei care a decis suspendarea sprijinului Ungariei privind aderarea României la OCDE. De ce a făcut asta? Pentru că acolo Victor Orban este liderul unui stat puternic ce și-a făcut din crezul apărării drepturilor și libertăţilor civile ale cetăţenilor maghiari din lăuntrul și din afara frontierelor naționale, un obiectiv fundamental, fără compromisuri și excepții, Bucureștiului rămânându-i doar posibilitatea unui schelălăit ușor, asemeni unui căţeluş călcat pe codițā.

În același timp, parlamentul de la Kiev, țara aia imensă fără trecut, inventată de soviete prin 22, care continuā să ne șicaneze dar pentru care eram la un pas de a ne lua la trântā cu Putin, a votat o lege prin care învăţământul în limbile minorităţilor este practic desființat. Astfel, peste 300000 de elevi ucraineni de etnie românā, vor fi forțați să renunțe la graiul lui Eminescu, deci și la identitatea naționalā. În cazul acesta Bucureștiul nici măcar nu a mai schelălăit.

Dar de ce schelălăie sau nu, Bucureștiul?
Pentru că acolo, paravanul numit Tudose se chinuie să ascundă faptul că un condamnat penal definitiv este bossul unei formațiuni prestatale compromise și corupte până în măduva, cu o mare durere în dos fațā de nevoile și aspirațiile propriilor cetăţeni, unde minciuna, dezinformarea și populismul sunt considerate cele mai eficiente instrumente de apărare și consolidare a unui sistem bolnav, menit a le perpetua lor și beizadelelor dreptul la îmbogăţire ilicită într-o țarā numai a lor și doar pentru ei. Așa că evenimente precum cele în care șefii CNAS condamnā mii de oameni la moarte doar pentru propria înavuțire imediată, polițiști hăcuiţi prin gări sau oaste plătită cu țârâita, mi se par simple copilări.

De asta spun, acolo unde nu existā stat, e țara mea!

Articol by | Gabriel Balan | 9.09.2017
Bacau - Capitala Tineretului din Romania

Vrei un website de succes ? Contactează-mă !

Telefon:0748 325 624 Email:stefan_laiu@yahoo.com

Stiri recente
Arhiva articole

© 2012-2017 Urban Bacau Media | Toate drepturile rezervate | Design by: Stefan Lăiu | Administrator: Nordist Bacauan | Logo by: SiiR Background Credit : This is Bacau