Urban Bacau facebook Urban Bacau Instagram Urban Bacau Youtube
urban bacau
Postat la data de 13 septembrie 2017


Paranoia începutului de an şcolar
inceput de an scolar

E prima zi de școală și nu declarație de război din partea Rusiei! Nu e examen de care depinde cariera și viața cuiva și copilul nu vă plecă pe front!

Când emoțiile sunt pozitive și descrii unui copil viitorul de școlar ca pe o nouă etapă firească, o va lua ca pe-o normalitate și emoțiile îi vor fi constructive. Dar când căutați cu detectorul cea mai bună școală, cea mai bună învățătoare, cea mai frumoasă clasă, cele mai moderne rechizite, cel mai firmat ghizodan și cea mai tare frizerie de parcă s-ar duce la Fashion Tv pentru shooting, nu faceți decât să transmiteți emoții negative și copilul va înțelege că e vorba despre un loc unde totul e robotizat și va fi etichetat în funcție de aspect și calitatea țoalelor de pe el.

Nimeni nu vă garantează că doamnă pe care ați ales-o pentru următorii patru ani e zeița pedagogiei și etalonul artei, nimeni nu vă poate asigura cu privire la situația școlară a copilului care tocmai a ieșit din grădiniță și-a dat piept cu un grup mai larg. Ați reușit în general să-l speriați, să devină reticent și-n unele cazuri să ajungă până la refuz sau reacții somatice ca voma, amețeală, intensificarea pulsului și leșin.

Dacă ați ales cele mai șmechere flori pentru care ați cheletuit cu mult peste bugetul de două zile alocat întregii familii, în ideea că cineva îi va suflă-n cur mai mult celui mic, ați dat-o-n bară! Din grămada de flori pe care doamna le primește, nu stă nici naiba să le măsoare pe cele importate din Olanda care au prețul ridicat din cauza plusului de artificialitate cu care comerțul le-a înzestrat.
Primii ani de școală pentru mine au însemnat perioada în care taică-meu mă trimitea cu delicatul îndemn” Scoală, fă! S-a crăcănat de ziuă!” și motivul pentru care maică-mea mă trăgea de păr când îmi stiliza două codițe împletite, după ce mă descâlcea printre lacrimi și sughițuri.
Nu țin minte emoții care să mă ucidă și nimeni, niciodată nu mi-a controlat temele. Am știut singură că școala= carte, teme, învățat... și multă joacă.

N-am făcut niciodată pregătire că mi se părea degradant să rezolv probleme cu ajutorul altora și nici ai mei nu și-ar fi rupt din banul de macheală pentru” dracu` de copchil”
Nu știu de ce dar mă consider mai norocoasă decât firavii de azi. M-am trântit cu viața în fiecare zi și n-am pierdut niciodată.

Poate că asta se datorează și faptului că dacă există o competiție, nu era pe gadget-uri ci pe note, cultură generală și cărți citite pe vacanță. Nu militez pentru vechiul sistem de învățământ. Vreau doar să înțelegeți că România are deja un sistem educațional ruinat. Nu puneți pe umerii copiilor frici, fobii și nu căutați perfecțiunea.
Asigurați-i că-i iubiți. Restul vine de la sine.

Articol by | Irina Amalia Bacaoanu | 13.09.2017

Vizualizari


reclama parteneri

Vrei un website de succes ? Contactează-mă !

Telefon:0748 325 624 Email:stefan_laiu@yahoo.com

Stiri recente
Arhiva articole

promegamuzik

© 2012-2017 Urban Bacau Media | Toate drepturile rezervate | Design by: Stefan Lăiu | Administrator: Nordist Bacauan | Logo by: SiiR Background Credit : This is Bacau