Urban Bacau facebook Urban Bacau Instagram Urban Bacau Youtube
urban bacau
Postat la data de 12 septembrie 2017


Romeo Stavarache, rămâne sub control judiciar
stavarache romeo

Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut, marți, măsura controlului judiciar dictată în cazul fostului primar al Bacăului, Romeo Stavarache, și a doi oameni de afaceri, condamnați în primă instanță pentru infracțiuni de corupție.

„În temeiul art. 362 al. 2 și art. 208 C.p.p., constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de inculpații Stavarache Romeo, Cenușă Liviu Vasile și Goian Liviu și menține măsura preventivă față de cei trei inculpați. Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului Cenușă Liviu-Vasile de revocare a măsurii preventive. Hotărârea este definitivă”, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Târgu Mureș, Anuța Liliac.

În luna iulie 2016, fostul primar al Bacăului timp de trei mandate, Romeo Stavarache, a fost condamnat în primă instanță, de către Tribunalul Bacău, la șase ani de închisoare cu executare și 5 ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, în dosarul pentru care era acuzat de săvârșirea mai multor fapte de luare de mită.

În același dosar, doi oameni de afaceri din Bacău, Liviu Goian și Liviu Vasile Cenușă, au fost condamnați la câte 3 ani închisoare cu executare și 3 ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, la aceeași pedeapsă fiind condamnat și Constantin Apostol, fost director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Instanța a dispus confiscarea de la Stavarache, Goian și Cenușă a sumelor de 810.670 lei și 1.259.789,03 lei primite ilegal, iar pentru același motiv de la Stavarache și Apostol a sumei de 100.000 de lei.

La acel moment, Tribunalul Bacău decis aplicarea măsurii de control judiciar față de patru inculpați din dosar, Stavarache, Goian, Cenușă și Apostol, până la finalizarea procesului, iar Curtea de Apel Târgu Mureș a menținut măsura preventivă față de trei dintre aceștia.

Dosarul în care se judecă apelul în acest caz a fost strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureș și are termen în data de 27 septembrie.

La 25 iulie 2014, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a dispus trimiterea în judecată a primarului din Bacău, Romeo Stavarache, pentru cinci infracțiuni de luare de mită ce ar fi fost comise în perioada 2008-2011, suma totală imputată edilului ridicându-se la peste 2,3 milioane de lei.

În același dosar au fost judecați oamenii de afaceri Costel Cășuneanu, Liviu Goian, Liviu Cenușă, precum și fostul director al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, Constantin Apostol.

Articol by | desteptarea.ro | 12.09.2017

Vizualizari


reclama parteneri

Vrei un website de succes ? Contactează-mă !

Telefon:0748 325 624 Email:stefan_laiu@yahoo.com

Stiri recente
Arhiva articole

promegamuzik

© 2012-2017 Urban Bacau Media | Toate drepturile rezervate | Design by: Stefan Lăiu | Administrator: Nordist Bacauan | Logo by: SiiR Background Credit : This is Bacau