Ciuca bătăilor a călcat pe tocuri ca o caprioară.

Ce somn liniştit, ce miros de floare de salcâm te îmbie pe la geam, parcă e altfel acum. Altfel de când ne-a călcat în tocuri municipiul. Stofă de artistă pesedistă neînfricată şi stăpână pe ea. Câtă delicateţe în mişcările ei călcând “chetroaiele” de pe Insula de Agrement. Cum privea ea aşa dulce la planşele întinse de Piţi pe ponton, câtă viziune artistică asupra acestui viitor obiectiv turistic al oraşului nostru. Poţi să spui că-i gata, am reuşit, vom avea ce n-am visat vreodată. Insula de Agrement, ce credeaţi? Şi s-a vorbit de doar 35 mii metri cubi rămaşi cu decolmatarea, un fleac, dar noi privim la pădurea formată pe 90% din suprafaţa ei, s-au trasat deja pistele de biciclete ce vor face înconjorul bazei de agrement, s-a măsurat stratul de macadan ce va trebui scos din albia râului Bistriţa. S-au aşezat în linie ăştia ascultători în jurul prim ministrei şi a comisarului european şi ascultau ei cum deja briza le îndoiau nasul ăla mare şi mincinos. Şi se făcu lumină. Cloaca de pesedei, cică organizaţi într-un eveniment manageriat de Comisia Europeană, a dat câteva rotocoale pe uliţele Insulei şi apoi s-au întrunit într-o conferinţă de presă unde “Haterii” Pichiu şi Chirilescu nu au avut acces în baza “dragostei” de partid împărtăşită de Piţi, paznicilor angajaţi cu 1.200 lei net la uşile Centrului de Afaceri.

Ei săracii, slugi cu carte de muncă, angajaţi la moşia pesedeului instalat în municipiu. Era unul de se umfla în pene şi îmi cer scuze faţă de el că n-am fost prezent, că m-a făcut mama din alt aluat decât ăştia cu bun simţ încorporat, alias Pichiu şi Chirilescu. Cică nu depinde de el restricţia ăstora doi, cică e de la Comisia Europeană, câtă ipocrizie de parcă ăştia doi amici or fi cu interdicţie pe Europa la evenimentele organizate. Or fi vedete din categoria non-grata. Dar ăsta de-i Piţi, e şi nătărău şi ciocoflender că în doar 30 de secunde a fost contracarat de Corina Creţu, o doamnă ce le-a explicat ăstora doi că administraţia locală, adică Piţi, a avut în mâna deciziile legate de restricţiile societăţii civile. Deci ai făcut-o iar de oaie. Practic ai dovedit că eşti berbec cu rang înalt. Ăla de-i al nostru şi se intitulează Sova, Lucian Sova, a dat sonorul pe mute când i-au fost adresate întrebări legate de autostrăzi în Moldova şi Centură în Bacău. S-a activat negativ ăstora de-s hateri. La conferinţa de presă a dat-o bine, planuri, investiţii, sume de bani, orice să fie bine. Doar Veorica a luat aghiazmă când Cernic Sebastian i-a adresat întrebările incomode pe care nu şi le-ar fi dorit Veorica.

Dacă Daddy era în sală, amicul nostru rămânea fără Veorica. Ăla o trimitea la Guvern. Da’ ia dat ăsta nişte “şuturi” de să le ţină minte. Plină de patriotism, blonda de la Videle le explică celor prezenţi cum a slujit România şi pe români timp de 9 ani ca europarlamentar. Doar acum dă cu bâta-n baltă? În urma vizitei celui mai hulit prim ministru al României de după 89′, am rămas cu două planşe întinse la Insulă, nişte sume de bani ce sunt ca şi alocaţi finalizării ei şi nişte aroganţe pesediste pe la uşile Centrului de Afaceri, acolo unde am zărit vreo 4-5 piţipoance bune de centură şi nicidecum de politică. Dacă una din cele zărite pe acolo face politica viitorului copiilor mei, e grav. E grav dragii mei. Ar fi vrut doar între ei să facă prohodul vizitei dar n-au reuşit, ăştia de-s hateri le-au stricat hora, îmbrăţişările, pupăturile şi dineul organizat. Un sincer, marş la Bucureşti “cocoană”!Cum minte Piti cu nerusinare. Priviti video! Cum raspunde la intrebarile incomode ale lui C. Sebastian

Lasă un răspuns