SSP-ul face şi desface după bunul plac. Iată pe ce bani!

Aici e adevărata şmecherie cu societatea de servicii publice înfiinţată pe lângă nenea Piţiponc. Primesc contracte pe bandă rulantă şi subcontractează lucrările fără a mai fi obligate să le scoată şi la licitaţie pe SEAP. Şi, în felul ăsta, societăţile “prietene” administraţiei primesc lucrări pe care le facturează la preţuri mai mari fără a fi nevoite să urmeze procedura de licitaţie. Frumos, nu? Şi astel o lucrare sau un serviciu prestat în municipiu ajunge la final mult mai scump decât e în realitate. S-a dorit înfiinţarea acestei societăţi publice tocmai cu scopul declarat de a presta mai ieftin, la prima mână.

Vorbim aici despre preţurile afişate la asfaltarea străzii Neagoe Vodă, nu mai zic că nu-i nici acum finalizată. Dar banii au curs pe tobogan. Preţurile le-a afişat fermapolitică şi m-am minunat ce de prieteni buni are SSP-ul. Băi dar cum vine asta? Tu eşti SSP, iei utilaje de la două firme şi plăteşti chirie, iei emulsie bituminoasă de la o firmă şi o plăteşti, iei mixtura de la altă firmă şi plăteşti, o altă firmă face studiile topografice şi le plăteşti, dar tu ce faci nene de banii luaţi de la Piti? Activezi compartimentul de specialişti în asfaltări care ieri era compartimentul de specialişti în măturat trotuarele? Mulţumim lui Ionuţ Avram pentru lista preţurilor ce trebuie cunoscută de cetăţeni. Astea ar fi cam aşa:

S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A. a încheiat contracte cu furnizori  de materiale, utilaje și prestări servicii. Furnizorii cu care lucrează societatea în cadrul acestui contract, în temeiul legii 98/2016 privind achizițiile publice și a HG 395/2016, sunt: 

S.C. BVA Logistik SRL Bacău-130 de mii de lei, fără TVA, pentru închirierea de utilaje

S.C. Agroforest B&D SRL-15 957 de lei, din care valoarea  TVA este de 2547 de lei, pentru cumpărare de emulsie bituminoasă EBCR

S.C Topo Geodezic S.R.L. -1800 de lei, la care se adaugă 342 de lei TVA, pentru realizarea de studii topografice la străzile Neagoe Vodă și Martir Horea.

S.C. Servrut Construct S.R.L.-88 238 de lei pentru furnizarea de 330 de tone de mixtură asfaltică BAPC 16

Sursa: http://fermapolitica.ro/2018/06/05/cat-a-costat-bataia-de-joc-de-pe-neagoe-voda-facuta-de-ssp-la-comanda-administratiei-psd-alde/

Lasă un răspuns