Tulumbe prin bălării. Făcut deratizare pe 10 hectare. Ca la carte.

Dacă nu ştiţi cam ce specialişti are SSP-ul vă dumiriţi repede văzând anunţul de azi al societăţii care ne anunţă de operaţiunea “căpuşa înfuriată”. Specialiştii din compartimentul “Deratizări”, cam aşa sună titulatura, interesante compartimente prin birourile societăţii ăsteia. Ce fac ăştia iarna? Devin specialiştii din compartimentul “Sărăriţa”? Specialiştii dintr-un compartiment devin mâine specialiştii din alt compartiment, doar aşa că să pară că ăştia au zeci de compartimente cu sute de specialişti. În speţă, există un Dorel, doi, care dă cu soluţia asta de le doare pe căpuşe-n cot şi care sunt baza şedinţelor foto făcute de nenea Zaharia, postacul şef de la compartimentul special de postari pozitive. Acţiunea a cuprins cică vreo 43 de locuri de joacă, dar nu ştiu dacă există atâtea în tot Bacăul, în fine, nu comentez. Cică-i vorba de vreo 10 hectare stropite cu soluţia magică.

Ne putem trânti cu funduleţul în iarbă fără frică de acum, copiii se pot juca în siguranţă pentru că nu-i aşa, SSP-ul are grijă şi de lucrurile astea. Nu am aflat ce bani s-au cheltuit pentru asta, pentru că nenea postacul nu afişează decât cifrele care dau bine la populime. Zeci de hectare, zeci de locuri de joacă şi atât. Echipa specializată DDD a SSP-ului. O să le spun echipa 3D, sună mai bine. Dar dacă priviţi fotografiile puteţi observa ipocrizia acestor compartimente speciale, anume, bălăriile de jumătate de metru în care se afundă specialiştii. Nu era logic şi tehnic să existe o operaţiune de cosit şi apoi deratizat? Aşa ca să nu se poată ascunde căpuşele. Desigur că nu, ăştia de-s specialişti în compartimentul 3D ştiu mai bine. Facem tulumbe prin bălării cu soluţii exact verificate şi aprobate de Ministerul Sănătăţii. Rahat cu apă rece. Aşteptăm să afişaţi şi miliardele păpate în urma tulumbelor.

 

Iată şi anunţul societăţii în original:
“Echipa specializată pe dezinfecție, dezinsecție și deratizare (D.D.D.) din cadrul S.S.P.M. Bacău a efectuat, în intervalul 29.05 -05.06 2018, tratamente de dezinsecție în locurile de joacă din municipiu, pentru combaterea și eliminarea insectelor, în special a căpușelor.

Acțiunea a cuprins un total de 95.745 mp, reprezentând suprafața a 43 locuri de joacă. Tratamentele de dezinsecție au fost efectuate în baza contractului nr 68979, din 27.04.2018, încheiat cu Primăria Municipiului Bacău.
Substanța utilizată este avizată de către Ministerul Sănătății, nu prezintă riscuri pentru populație, are eficiență ridicată în combaterea insectelor și permite punerea rapidă în folosință a suprafețelor tratate.”

Lasă un răspuns