Zilele Bibliotecii – 125 de ani de bibliotecă publică în Bacău

Chiar dacă, din ce în ce mai rar călcăm pe la bibliotecă şi preferăm mai degrabă un bar, o terasă, un grătar sau pe la pub, chiar dacă România are un procent din ce în ce mai mare de analfabetism, chiar dacă observăm ce gafe gramaticale se fac şi la nivelul primului ministru al României, sigur n-ar trebui să uităm de existenţa Bibiotecii Judeţene „Costache Sturdza” şi mai ales că a dăinuit în timp. Şi timpul ăsta a ajuns la nivelul a 125 de ani. Un popor fără cultură e un popor sortit pierzaniei şi de aceea în cadrul conducerii bibliotecii din Bacău activează oameni ce fac eforturi pentru a ne îndruma cât mai mult spre carte, spre citit, spre bibliotecă.

“La 27 iunie 1893, societatea „Cultura” înființa, în clădirea Primăriei Bacău, prima bibliotecă publică. Printr-un apel semnat de primarul G. Sturza, cetățenii erau invitați să asiste la inaugurarea acestei biblioteci, care avea să poarte numele principalului donator, Costache Sturza,.
Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” este astăzi cea mai veche instituție de cultură din Bacău. E o tradiție care ne onorează și care ne obligă, motiv pentru care în luna iunie vom organiza câteva evenimente menite să sublinieze eforturile înaintașilor, care au înțeles, încă de acum 125 de ani, importanța cărții și a culturii.
Vă invităm, așadar, în zilele de 27 și 28 iunie 2018, să sărbătorim, împreună, cei 125 de ani de bibliotecă publică, prin comunicări științifice, conferințe, lansări de carte, concerte și alte evenimente-surprize, pregătite de actuala echipă a bibliotecii pentru comunitatea băcăuană.” – se menționează în detaliile evenimentului creat de organizatori.

Lasă un răspuns