Cum arată parcul CFR? Trandafiri, bănci, iluminat modern! Cum e bibirică?

Şi era sfânta zi de 8 februarie 2018, zi friguroasă dar foarte cald în redacţia deşteptării de Bacău. Aici, pupincuriştii de servici scriau un articol de presă, pregătit cu migală şi mare profesionalism, cu interviu la cald, aşa încât să iasă ceva trăsnet, să dea bine la populime. Şi a dat bine în momentul ăla că se tot vorbea cum se va face ceva extraordinar. Ce anume? Parcul CFR, dragi tovarăşi şi prieteni.

“Parcul CFR reamenajat din temelii la primăvară!” era titlul pompos scris din redacţia slugilor. Şi luase ăştia un interviu ştabului ce taie şi spânzură prin Gara Bacău, Gheorghe Popoeag. Spunea ăsta cam aşa: „În primăvară, o să arate a parc, o să vedeți! Acum, împreună cu Primăria Bacău, am făcut doar o defrișare, pentru că, se știe, locul era năpădit de arbuști, buruieni etc. Au fost îndepărtați inclusiv oamenii străzii care se aciuaseră pe-acolo. Am făcut un gard de protecție, dat fiind că parcul e în apropierea căii ferate, însă, cum va da căldura, locul va fi amenajat cum se cuvine, cu alei, bănci, un loc de joacă pentru copii, se vor planta pomi, se vor pune trandafiri, precum și instalație de iluminat modernă etc”. Ce înduioşător mesaj propagandistic. Şi ce să vedem în sfânta zi de 6 iunie 2018 când nu mai e de mult timp primăvară, e chiar vară în toată regula. Absolut nimic mişcat prin aşazisul parc, toate la locul lor, maidanezii asemenea, boscheţii ce-i drept sunt mai mari decât în poza articolului de atunci. Au montat aia un gard de protecţie care acum nici nu se mai vede din cauza bălăriilor care pe alocuri atinge 1,5 metri.

Cât angajament şi câtă propagandă făcuse Popoeag ăsta, mare şmecher, ăsta care nu-i în stare să de-a un var în gară şi care nu-i în stare să se ocupe de pasajul subteran şi suprateran care arată jalnic, ne explica atunci ce vis măreţ avusese cu o seară înainte pe când lua masa la restaurant. Ce-ai făcut nene acolo? Că aşteptai căldura. Acum aştepţi campania electorală din 20-20? Despre subiectele astea vorbesc eu mereu, că sunt aruncate în online de o presă care nu are coloană vertebrală, nu fac decât slugărnicie şi nu mai verifică vreodată continuitatea promisiunilor despre care scriu şi girează în articole. Apoi se supără când îi fac băcăuanii nişte slugi pupincuriste şi idioţi, nişte pamfletari jalnici. Cum e Bibire? Ai mai fost să vezi parcul CFR? Am fost eu azi, hai să vezi nişte fotografii cu iluminat modern, loc de joacă la standarde europene, trandafiri, banci şi alte buruieni. Priveşte!

     

Lasă un răspuns