Terenurile de sport, preocuparea veşnică a lui Piţi.

Sportul a fost dintotdeauna o bucată din preocupările principale ale lui Piţi, fiecare zi petrecută pe facebook, musai să conţină ceva ce promovează investiţiile în sportul băcăuan. Dar rămân astea doar nişte anunţuri de mică publicitate şi nimic mai mult. Piţiponcul face căcăreze precum toate oile pesediste. Să vedem ce am găsit în presa anului trecut şi să începem cu:

“Am prevăzut în buget suma necesară reproiectării Stadionului Municipal, pentru conformarea arenei la standardele UEFA pentru un stadion de 15.000 de locuri. Stadionul va fi refăcut printr-un proiect cu finanțare multianuală”, a anunțat primarul Cosmin Necula pe 9 martie 2017. Am mai auzit despre asta? Nu!

“Reabilităm și modernizăm 5 săli de sport: Liceul Sportiv, Colegiul Pedagogic, Colegiul N.V.Karpen, Școala Spiru Haret, Școala Mihail Sadoveanu (suma alocată este de 1,8 milioane lei). Am prevăzut în buget suma necesară pentru elaborarea proiectului de reabilitare și modernizare a Bazei Sportive Lucrețiu Avram, precum și a terenurilor de fotbal ale acesteia. Baza sportivă va fi modernizată printr-un proiect cu bugetare multianuală”. Am mai auzit despre asta? Nu!

După vizita lui Ionuţ Lupescu în Bacău pe când spera el susţinere din partea “berbecilor sportivi” din oraş, apăruse o ştire de senzaţie, una ştiinţifico-fantastică aşa cum le place politicienilor:

“Noua arenă băcăuană, care va avea o capacitate de aproximativ 20.000 de locuri, se va construi în parteneriat public-privat. În afara stadionului, proiectul cuprinde și construcția unei săli de sport, teren de antrenament, pistă de atletism și un mic hotel. Vor exista și două parcări: una supraterană, de cel puțin 2.000 de locuri, și alta subterană. Va fi pus la punct chiar și un muzeu, iar sportivii vor beneficia și de o piscină, saună, sală de forță și cabinet medical.” Am mai auzit despre asta? Nu!

Ăştia n-au nimic mai bun de făcut decât desenele 3d legate de proiecte imposibile şi nedorite practic în Bacău. “Exerciţiul de imagine” contează cel mai mult şi nu vreun târnăcop pornind lucrarea.

Am trecut azi pe lângă stadionul municipal şi mi-am adus aminte de acele ştiri pompoase aruncate în media de piţiponc. Zona arată fix că Piţi. De căcat! Ăştia se ocupă de terenuri de sport şi de stadioane pe hârtie, studiază toată ziua diferite posibilităţi şi atât. De fapt se gândesc cum ar putea da un tun cu zona în care se află stadionul, că mare şmecherie ar fi. De fapt la ce ne trebuie stadion, zic şi eu. Atâţia arbori în zona aia încât a crescut de 10 ori producţia de oxigen a oraşului. Păi nu-i mai bun aşa? Au trecut doi ani şi ăsta se dă pe tobogan cu chiloţii roşii ai partidului. Toate sălile de sport promise se află în faza de studiu pe hârtie. Şi se vor afla până în 20-20 când va urla că are nevoie de încă 4 ani pentru a continua… nimic. Sportul cică deschide minţile celor ce-l practică şi n-are Piţi nevoie de asta că electoratul pesedist trebuie să fie idiot, incult şi aplaudac ceea ce nu-i cazul tinerilor şcoliţi. Nu prea mai are cu cine rupe fâşul că s-a cam lămurit lumea. Dar el vrea în tot şi în toate, numai boscheţi să fie. Precum în fotografiile de azi din jurul stadionului.

Lasă un răspuns