Bacăul a fost “soldat” la “victoria” de astăzi a lui Dragnea.

S-a terminat, victorie! Ca să începem cu sfârşitul. Cum văd eu manifestul din Piaţa Victoriei? Deci… Am privit o imagine uluitoare formată din zâmbetele şi fericirea românului de rând ajuns în Bucureşti şi unde şi-a putut manifesta dragostea pentru partidul de guvernământ. Au fost lacrimi de fericire, dansuri populare şi învârtite de joc popular realizate de moldovenii încălziţi de “Mona” pe autobuzele puse la dispoziţie de propaganda pesedistă. Au fost sute de pungi de seminţe sparte de maxilarele turmei ce habar n-avea ce cauta acolo, a fost prezentă în Piaţa Victoriei pătura socială cea mai săracă a României, aia în faţa căruia Dracnea, aburit de gradele şpriţului de dinaintea discursului, trebuia să adulmece vorbele de duh ale penalului. N-a fost să fie aşa, nici dacă măsurăm reacţiile turmei, nici dacă am văzut luminiţele şi imnul naţional cântat doar pe scenă de clică în delirul publicului ce părăsise piaţa. Ăştia tăntălăii nu au înţeles manevra cu luminiţele în schimb dacă e să ne gândim la imnul naţional, nu ştiu câţi l-ar fi ştiut a cânta. Demonic aşa cum îi stă bine lui Dragnea, ultimul cuvânt al discursului a fost “Victorie”. Absurd, penibil şi jignitor la adresa românilor şi nu a numărului de pesedisti din Piaţa Victoriei. Nu văd despre ce victorie să fi vorbit Dragnea, nu înţeleg care a fost câştigul unui miting organizat de călăii propagandişti ai partidului PSD şi finalizat cu un fiasco total. Vocea tremurândă a liderului PSD care era turbat de furie, a încercat să lovească în “statul de paralel” invizibil.

Dacă a reuşit să explice că minoritatea politică a României ţin în dictatură sistemul, e destul de clar penibilul. Astăzi România a avut două victorii, una reală a Simonei Halep şi alta virtuală a lui Dragnea în faţa susţinătorilor ce au valorat 100 lei bucata şi atât. Mai trebuia să le spună “Un flec, i-am ciuruit” şi totul completa un tablou perfect al unui lider ce i se sărută picioarele. În acelaşi mod sunt duşi şi în cabinele de vot legumele ce s-au bucurat de soarele capitalei astăzi, în acelaşi mod se propagă mafia roşie şi la fel se impune şi votul electoratului ce are nevoie de o adeverinţă banală de la primărie, ăla dobitoc temându-se că nu o va obţine uşor decât dacă va fi unul din PSD în frunte.La un moment dat s-a pierdut un Dorel al manifestului, unul, culmea, din Bacău, asta făcându-mă să compar (desigur ironic) actorii celebri din “Las Fierbinţi” cu asistaţii social cărora le-a plăcut excursia unică a vieţii într-un alt oraş decât cel reşedinţa de judeţ, pe unde a mai fost dus cu autobuzul din când în când. Îmi aduc aminte de imaginea cu Ceauşescu din balconul celebru, pe care o consider nesemnificativă comparând-o cu “Victoria” de astăzi. Ambulanţa a făcut slalom prin Piaţa Victoriei, încercând să repună pe picioarele lor simpatizanţii dezhidratati şi obosiţi de drumul lung pe care l-au parcurs şi de cele 10 ore de stat în soare, Firea, Dăncilă, Dragnea şi compania au beneficiat de aerul condiţionat al restaurantului la care au luat masa înainte şi în maşinile de lux cu care au ajuns în Piaţa Victoriei, dar aroganţa specifică vizavi de pătura asta socială imună la realitate şi inteligenţă nu e ceva nou.

Cu toate că au fost vehiculate estimări de 1 milion de pesedisti ce vor fi “aduşi” la Bucureşti, nu au reuşit decât un maxim 130 de mii de “transpiraţi” ai societăţii ce n-au habar de politică, stat paralel sau interceptări telefonice. Chiar, ăla de-i Vasile din Dealul Surii şi păzeşte oile de 30 de ani, se teme să nu-i fi fost ascultat telefonul aşa cum îl anunţa insistent la microfon, Dragnea? 80% cică n-aveau telefon şi s-au cumpărat zeci de mii de lanterne pentru momentul dorit dar ratat ce a vrut să depăşească “frumuseţea” momentului #rezist, însă penalul le explică cum le-au fost ascultate telefoanele, cât de tare să fie asta? Cu toate că au venit cei mai batuţi de soarta 130 de mii de români din ţară, în Piaţa Victoriei, Dăncilă a rămas cu recordul de a avea IQ-ul cel mai mic. A băut Dragnea 3 peturi de apă plată printre reprizele în care rumega spumele verbale privind statul de drept. Cineva i-a pus alcool în pet? O mare dilemă. Cine are puţină minte, realizează că manifestul a fost un fiasco total şi n-a fost mai mult decât o adunătură de săraci cu duhul pentru alungarea fricii unui penal cu dosar. Indiferent care ar putea fi balanţa numerică, între demonstraţia PSD şi protestele #rezist din iarna anului trecut există o diferenţă de fond, esenţială. Pe protestatarii #rezist nu i-a cărat nimeni în Piaţa Victoriei, nici cu autobuzul, nici cu şeful de detaşament, nici cu şeful de filială, nu i-a hrănit nimeni, nu le-a dat nimeni indicaţii, nu i-a organizat nimeni şi nici nu a fost nevoie să le explice că ora 20, e 8 seara. Superb.

Lasă un răspuns