Aţi mâncat vreodată hamburgheri la “Lăcuşor”? Veţi mânca!

A revenit Parcul Cancicov în discuţiile presei şi a internauţilor. După ce ani de zile a stat în paragină, acel loc cunoscut de orice băcăuan şi căruia i s-a spus (că deja e istorie) “Lăcuşorul”, devine locul special unde poţi înfuleca un hamburgher sau o pizza delicioasă. Nu s-a putut face “sistematizarea” totală a parcului de odihnă şi iată că pe bucăţele, în stilul caracteristic al actualei administraţiei băcăuane, începem cu un restaurant de vreo 200.000 de euro investiţii, aşa fix pe amplasamentul locaţiei amintite mai sus. Nimic greşit odată cu ideea de a repune în circuitul parcului Cancicov acest “Lăcuşor”, dar sincer să fiu am sperat ca el să îşi modeleze înfăţişarea în scopul unei şederi plăcute prin parc şi nicidecum a unui… restaurant, fie el şi cu preţuri acceptabile aşa cum anunţă noul proprietar. Am sperat plecând de acasă în seara asta, să găsesc altceva decât am găsit, imaginile de la faţa locului însă mi-au produs o dezamăgire totală în ceea ce priveşte verdele din Cancicov.

Priviţi imaginile de mai jos şi spuneţi-mi că nu-i nimic anormal şi că totul e făcut cu dragoste pentru parcul ăsta dorit a fi un mall în aer liber.

“Lacusor”
Salcii sanatoase taiate in Cancicov

Cum să tai salciile alea bătrâne şi sănătoase, alea care erau frumuseţea locului şi care atrăgeau pe oricare dintre noi? Nu se putea ca printre foarte multe condiţii “impuse” de administraţie noului proprietar să fie şi lucrul ăsta de bun simţ? Să ocolească salciile astea superbe…?!?. Proiectele 3D nu ne fac orbi în ceea ce priveşte tăierile unor noi arbori din zonă, administraţia găsind mereu pretexte pentru a tăia aproape zilnic din Cancicov, tot mai mulţi arbori perfect sănătoşi şi cu vârste respectabile. Personal sunt împotriva tăierii acelor copaci şi mai cu seamă împotriva a ceea ce se va construi acolo. Nu cred că băcăuanii vin în Cancicov vreodată pentru a mânca hamburgheri şi nu cred că ideea e departe de ambiţiile lui Piţi de a “modela” viitorul mall Cancicov, luându-l la pas şi găsind metode ingenioase de a convinge consilierii în ceea ce priveşte aprobările autorizaţilor necesare. Nu am pretenţia ca alte persoane să fie la asentimentul meu, eu doar spun ce simt şi dacă e să rezum la un singur cuvânt, ăsta ar fi “scârbă”.

Lasă un răspuns