Viitorul Spital Judeţean la mâna “opozitiei”.

Să mai discutăm încă o dată despre Spitalul Municipal sau mai bine zis fostul Spital Municipal şi viitorul Spital Judeţean. Nu de alta dar poate băcăuanii au uitat că au un spital de finalizat şi mai ales poate au uitat că au o administraţie competentă. Ar fi păcat. De doi ani tot anunţă Piţi numărul de secţii speciale, numărul de geamuri, de uşi şi numărul de prize din noul Spital Judeţean. Nu vă e deajuns? Treabă ar fi de “întins” până prin 20-20 când va fi campanie electorală şi piţiponcul va avea nevoie de material propagandistic, gândindu-se că poate mai ţine o dată. Dar nu va ţine. Vineri are loc o şedinţă de urgenţă ce are ca subiect noul Spital Judeţean plasat în curtea lui Benea. Ca piţiponcul nu-i în stare să pună doua plăci de granit de aceeaşi culoare pe pietonalul din centru, darămite să termine 20% rămaşi din clădirea spitalului.

În zdbc.ro sunt detaliate pentru a 24-a oară detaliile sălilor şi a numărului de paturi. Să le enumerăm: “Potrivit inițiatorilor, în clădirea nouă, se vor amenaja: la parter, spitalizare de zi, cu 18 paturi; Nefrologie, cu 22 paturi, și Dializă, cu 8 posturi; la etajul I, compartiment de Cardiologie intervențională, cu 12 paturi; la etajul II Compartiment de Neurochirurgie, cu 20 paturi; la etajul III Secția Cardiologie, cu 80 paturi; la etajul IV Secția ORL, cu 25 paturi (20 paturi ORL și 5 paturi Compartiment Chirurgie OMF); Secția Neurologie, cu 80 paturi (65 paturi Neurologie și 15 paturi Compartiment Recuperare neurologică); la etajul V Secția Urologie, cu 30 paturi; Secția Oftalmologie, cu 25 paturi; Compartiment Hematologie, cu 17 paturi.”, se menţionează în zdbc.ro.

Compartimente, departamente, secţii. Ăştia au un model unic folosit şi la SSP. Deci spunem iar că-i pe ultima sută de metri finalizarea spitalului? Aşa, poate uităm de bâlciul analfabeţilor din 9 iunie. Vineri se pregătesc alte detalii şi alte promisiuni prin presă, poate înţelege “România adevărată”, aia fără de venin, ca ăştia vor şi fac tot ce e mai bun pentru noi. Vin vremuri noi, pregătesc ăştia noile găleţi roşii, noile pungi cu ulei şi zahăr. Ca ei vor să facă, numai să-i lase opoziţia. Să sperăm că opoziţia va da verde iniţiatorilor proiectului ce a fost până acum doar propagandă electorală, una pe baza căruia, pulimea a votat o Românie roşie. Zic să vă grăbiţi că zboară pasărea de pe gard, nu de alta dar cică ăştia din Dispora vă pregătesc culcuşuri în 10 august. Ce ziceţi? Băgaţi târnăcopul anul ăsta în pietroaiele rămase-n curtea spitalului sau aşteptam nouă campanie electorală?

Lasă un răspuns