Căcăreaza de la “Ciupercuţe”, marca SSP.

La “Ciupercuţe” a fost cândva frumos, frumos amenajat şi funcţional. Lucrurile astea frumoase se fac greu, dar când se fac, se cam uita de ele. Adică le inaugurăm şi gata. Alea n-au avut niciodată un interes pentru peisagistica urbană, le-au bolmojit administraţiile rând pe rând cât să nu crească boscheţii. Îmi aduc aminte cu plăcere de ceasul ăla electronic care afişa şi temperatura de afară. Era interesant. Construcţia fântânii arteziene e veche de abia mai stă în picioare, mă miram cum de n-a căzut la pământ când au intrat ăia cu buldozerul pe acolo zilele trecute.

Se zvonea de un sens giratoriu în zonă, dar până la urmă s-a apucat administraţia Piţi de a face ceva acolo. Un altceva dar să fie “eftin” făcut de profesioniştii SSP, că şi aşa erau pe pierdere. S-au scos dalele alea vechi, s-a tăiat un copac s-a nivelat terenul şi s-a dat cu ceva iarbă de gazon. Frumuseţea locului o reprezintă acum două chestii, ciudate, aranjamentele de pietre ieftine în forme ciudate şi 14 stâlpi de vreun metru pe bază de iluminat perimetru. Cineva a trebuit să gândească cumva zona şi să facă un proiect pe bază de cunoştinţe în domeniu de peisagistică, bănuiesc că un profesionist din compartimentele speciale ale SSP a făcut asta că altfel nu-mi explic bucăţica de uliţă comunală ce a apărut acolo. Plus că de fântâna arteziană nu s-au atins decât cu o bidinea de var. Dar după ce au nivelat prima dată, au dat cu iarbă de gazon, hop că a apărut o problemă la un cablu electric şi una bucată de bazin spart, aşa că s-au apucat năzdravanii să sape din nou şi au rezolvat minunea.

Ne lăudăm cu tehnologia anului 2018 şi cu ingineri ce au 2-3 mastere în domeniu, iar ăştia au reuşit să aranjeze vreo sută de pietre în forme ciudate şi o sacoşă de gazon. Atât putem în materie de aranjament peisagistic? Probabil că şi ăluia de a intrat cu maşina în ciupercuţe i s-a parut hidoasă aranjarea şi n-a mai putut fi atent la drum. Şi când văd în Moineşti de exemplu nişte aranjamente demne de municipiu, parcă mă simt într-o comună ce nu-şi găseşte orientarea.

Lasă un răspuns