Cântarea României are versuri ssp-iste în 2018.

În data de 12 mai, SSP făcea anunţul marilor asfaltări pe Neagoe Vodă şi Martir Horia, plus Decebal şi deja se apuca de turnat bitum pe strada Neagoe Vodă. Utilaje închiriate, muncitori ce trebăluiau de zor şi miros de asfalt încins. Am fost sigur că va urma o porţie de incompentenţă de la primele imagini şi aşa s-a dovedit să fie.

În primul rând, Neagoe Vodă a fost asfaltată fără să se finalizeze, în sensul că porţiunea de lângă bordură a rămas necompletată cu bitum şi după o lună de zile, apoi decopertatul străzii Martir Horia a fost făcută pentru ca ăştia isteţii de la SSP, care lucrează cu utilaje închiriate şi subcontractări la mâna a treia să uite într-un final de ea şi să rămână un teren numai bun de off-road urban. Între timp vă daţi seama că muncitorii conduşi de incompetenţa şefilor, sezuţi în scaune calde, au dispărut împreună cu utilajele. A rămas dezastrul şi filmuleţul de promovare cu turnarea limbii de asfalt de pe Neagoe Vodă. Treabă făcută de la coadă la cap.

Despre treptele Bazinului de înot care în primăvară au fost reparate de către specialiştii cu roaba şi canciocul SSP-ului, încasând 400 milioane de lei vechi, putem spune că s-a derulat la umbră, cu pauzele regulamentare de program şi cu talentul lui Salam ascultat în căşti. De ce fac ironii? Să privim poza asta de azi…


Nimic anormal la ăştia de lucrează cu specialiştii din deratizări la pus gresie când n-au ce face. Ei se specializează pe ce are nevoie şefu’ a doua zi.

Era 10 mai, o zi călduroasă. Postacul de servici al SSP-ului, unu’ Zaharia, face anunţul somptuos legat de începerea tunderii gardurilor vii şi a cositului ierburilor dintre blocuri, dă şi nişte cifre fabuloase, 17 km de gard viu şi 73 ha de iarbă cosită. Am depăşit o lună de zile, între timp băieţii au mitingit pe la Bucale, dar pe oriunde merg şi vă spun că nu-s zone mărginaşe, chiar vorbesc de zone centrale, văd garduri vii ce depăşesc 2 metri dar pe care nu le văd sau nu le au în plan ăştia profesionişti. Am tot văzut anunţul ăstuia cum continuă cositul în zona de SUD, dar nici o mişcare de ceva timp şi nici zgomot de motocositoare nu vedem. În ritmul ăsta, singura întrebare a mea e când vor reuşi să atingă magnifica cifră de 73 ha de teren cosit? Dar 17 km de gard viu? Intrăm în iulie şi e jale, cu toate că a fost o perioadă secetoasă. Să vezi ce dihănii apar după codurile astea galbene!

Au anunţat în luna mai, marea operaţiune “Peticirea”. Tam tam mare şi treabă de mântuială vreo 2-3 săptămâni, apoi dispăreau ca furnicile dintr-un loc în altul fără să fi terminat treaba. Îi mai vedeţi pe băieţi cu pungă de asfalt? Dar găurile le mai vedeţi?

Lasă un răspuns