Putem convieţui cu maidanezii, şobolanii, caii, ţânţarii şi pesediştii?

Să convieţuim cu toate vieţuitoarele în bună pace, ăsta e un lucru ideal, dar parcă într-o zonă urbană nu întotdeauna acest lucru e o normalitate. Fiecare cu habitatul lui, aşa cică scrie în manualele de specialitate.

Dacă mergi prin Parcul Cancicov tre’ să ai mare grijă pe unde circuli, pe ce alei te plimbi, mai întâi de toate ridică-ţi privirea sus prin coroanele arborilor şi vezi dacă sunt cuiburile de ciori care îţi pot marca plimbarea cu niscaiva “baclava”. Să fie sănătoase păsărelele astea, dar locul lor nu ar trebui să fie în parcurile unei urbe.

Dacă mergi prin oraş, aici chiar că nu mai contează locul, cartierul sau orice altceva, pe alei, pe străzi, prin grădinile blocurilor, prin parcurile de cartier, prin locurile de joacă, te izbeşti de imaginea maidanezilor al căror număr e într-o continuă creştere. Anormal prezenţa lor pe străzile unui oraş ce se vrea a fi unul european. Nu e normal să plătim bani grei umflatului de la ecarisaj iar ăsta să se plimbe cu loganul BC04PBC în alte scopuri decât interesul de servici, ăla fiind (îi aduc aminte) strângerea câinilor de pe străzi şi ducerea lor în adăposturile speciale ce papă bani frumoşi de la bugetul local. Că muşcă, că nu muşcă, că-s violenţi sau nu, absolut neimportantă chestia. Imaginea sutelor de maidanezi pe străzi e anormală.

Ţânţarii de anul ăsta parcă-s cei mai afurisiţi din câţi au fost la noi:). Anul ăsta sunt de 10 ori mai mulţi, de 10 ori mai deranjanţi, nimeni nu ia măsuri deocamdată şi poate că şi ăştia ar trebui să nu fi fost prezenţi printre noi, că de-asta trăim într-un oraş gospodărit de un piţiponc ce ne-a promis că vom trăi normal. Aşa nu-i normal zevzecule!

Treci pe sub pod la Narcisa, admiri în toată splendoarea doi cai aflaţi la păscut, că a mai rămas ceva iarbă necosită în urma ăstora de la SSP. Două animale chinuite, vizibil neîngrijite, dar pe care nu le văd autorităţile. Astea-s ocupate acum cu Hramul de la Sala Sporturilor. Înţeleg că animalele sunt nevinovate, dar proprietarii pot fi traşi la răspundere. Dar n-are cine într-un oraş guvernat de o şleahtă de incompetenţi. Ăştia se ocupă de comunicate de presă în care îşi exprimă susţinerea pentru penalul Dragnea iar pe deasupra explică cum că noi ăştia care cerem demisia penalului, suntem adevăraţii infractori în contradicţie cu directivele europene. Iar noi cerem normalitatea? Bizar! Cerem prea mult.

Şobolanii prezenţi pe la ghenele de gunoi sau în beciurile aflate la subsol sunt o altă categorie cu care suntem nevoiţi să convieţuim în oraşul ăsta. Iar nouă ne arde de proteste. Pe lângă toate astea, împreună cu ţânţarii, maidanezii, caii şi ciorile, suntem nevoiţi să convieţuim şi cu pesedistii, ăştia de trebuiesc scoşi în afara legii, asta fiind cel mai neconfortabil lucru.

Lasă un răspuns