Podul Şerbăneşti. De la agonie la extaz în ultimii ani. Cum arată azi?

Podul Şerbăneşti. Cel mai mare pod construit de la zero în România de după 89′. Cum sună Piţi? Nasol pentru tine nu? La tine doar peticele sunt de la zero. Băi, hidra aia care oricum a distrus o bună parte din oraş, care a făcut bine dar mai mult rău, hidra aia, a reuşit cu 98% fonduri UE să construiască podul ăsta de la zero. Şi l-a terminat într-un an, la mijlocul lui septembrie 2008. A ieşit ceva bun, un pod lărgit şi cu trotuare pe care puteai să circuli, ceva ce nu-i comparabil cu 2 semafoare din epoca piţiponcă.

Dar astăzi am făcut o vizită de spionaj asupra stării de fapt a podului. Cuvântul deplorabil e prea de bun simţ, unul folosit pentru a încerca să fiu mai temperat deşi îmi e greu să fac asta văzând paşii tăi de vrăbiuţă. Un pod cu balustrade absolut ruginite, proporţia de 50% rugină cred că e prea pertinentă, lucru care mi-a lăsat un gust amar. Mă gândesc în sinea mea că podul ăsta are un administrator ce ar trebui să-l întreţină dar cuvântul întreţinere e scos din dex-ul administraţiei Piţi după câte văd. Nici măcar să-l vopsească nu au reuşit ăştia cu toate că au departamente speciale la SSP cât n-are Dăncila Analfabeta la Guvern. Ai nevoie de SEAP şi pentru banala vopsire a balustradelor? Vă plac imaginile de mai jos în care incompetenţa şi nepăsarea e la loc de cinste?

Podul ăsta a fost construit cumva în parametri mileniului 3, el având nişte canale de scurgere în 4 locuri de-a lungul podului. Vă imaginaţi cum arată ele? Absolut distruse, înfundate cu pământ, iarbă uscată şi gunoaie menajere. E greu cu mătura pentru administraţia PSD? Cutiile de joncţiune ale stâlpilor de pe pod arată de parcă ar fi fost montate acum 100 de ani. Alea mai trebuiesc schimbate dragii mei, instalaţiile alea mai trebuiesc verificate şi reparate că de-asta avem atâtea avarii de energie electică la iluminatul public pe pod. Incompetenţa şi ignoranta sunt la loc de cinste privind imaginile de mai jos.

no images were found

Lasă un răspuns