Javriliu, 30 de luni de pupincurism. Butucaru, 30 de medalii pe plan internaţional!

Îl mai ştiţi pe Javriliu? N-a făcut de ceva vreme o gafă, dar săptămâna asta a făcut-o de oaie, pentru că doar atât poate creieraşul lui ăla micu’ de participant la mitingurile pesediste pe bază de pupincureală. El n-avea ce cauta în funcţia de director sportiv, nici în sportul băcăuan, nici în politică şi nici chiar în Bacău. Toate astea-s un dezastru pentru comunitatea din care facem parte. Şi o demonstrează regulat individul, că lui îi place masa şi paharul de la Green Park şi sticlele de vin prin balcon, golite cu prietenii de la miting.

Profesorul Ion Butucaru, cel de care se leagă zeci de medalii de la secţia de lupte, a fost muştruluit silenţios pe site-ul pe care s-a pus stăpân Javriliu, anume csmbacau.ro, el fiind avertizat să nu mai facă declaraţii în mediul online, buba mare fiind interviul http://www.tele1bacau.ro/butucaru-despre-gavriliu-a-spus-ca-face-ce-vrea-cu-banii/ realizat de Sebi Sufariu la Tele 1 Bacău si articolul celor de la Sport24Bacau http://sport24bacau.ro/exclusiv-ion-butucaru-domnul-gavriliu-afirma-ca-nu-mi-plac-lipitorile-pare-ca-si-schimbat-intre-timp-opiniile-sunt-la-varsta-si-la-capacitatea-de-nu-fi-folosit-de-nimeni/

Ion Butucaru vorbește despre relația cu un director” toxic”, caracterizat de tehnician ca fiind nepriceput și mânat de o rea-voință permanentă. Dar Javriliu a vrut să se facă înţeles. El face ce vrea cu banii. Nu respiră nimeni fără parafa lui Javriliu. Asta e sportul băcăuan de când cu administraţia ce şi-a pus prietenii în funcţii de directoraşi.

Cine e Ion Butucaru?

De 36 de ani, antrenorul Ion Butucaru s-a specializat în a transforma simpli sportivi în campioni naţionali, europeni şi mondiali la lupte greco-romane. Este în slujba sportului de la 18 ani. S-a apucat mai întâi de lupte greco-romane pe vremea când România era, pe plan mondial, cea mai renumită ţară la acest sport. „Pe vremea aceea, în anii ’76-’78, erau foarte mulţi sportivi buni. România era o forţă în luptele greco-romane “, îşi aminteşte Butucaru.

În timpul facultăţii s-a apucat de bob. La această disciplină a reuşit să obţină titlul de campion naţional, însă, după absolvire, a fost repartizat la Clubul Sportiv Şcolar Bacău ca profesor de lupte greco-romane. „Mi-au plăcut mai mult luptele decât bobul, chiar dacă am avut rezultate mai bune, ca şi sportiv, cu bobul “, recunoaşte Butucaru.

Ca antrenor s-a simţit mereu împlinit şi a căutat tot timpul să îşi ducă elevii spre câştigarea celor mai importante medalii. Primul succes l-a obţinut după cinci ani de antrenorat când, la Katowice, în Polonia, elevul său Valentin Rebegea a obţinut locul III la campionatele europene de juniori. A câştigat apoi, cu acelaşi sportiv, medalie de aur la campionatele europene şi mondiale de tineret. A urmat un lung şir de sportivi pregătiţi de el care au adus României zeci de medalii: Eusebiu Diaconu, campion european de seniori şi medaliat de trei ori la campionatele mondiale cu bronz, Florin Gavrilă, campion mondial şi vicecampion mondial de juniori, sau Adrian Munteanu, medaliat de trei ori cu argint la campionatele mondiale.

În cei 36 de ani de carieră a pregătit sute de sportivi şi din aceştia vreo 12 care au câştigat medalii la campionatele mondiale şi europene. Ion Butucaru a fost de asemenea și antrenor al lotului național de seniori al României.

Acest om a scos bani din buzunar pentru că cei mici cărora le place sportul să poată ajunge la antrenamente, ăştia mici fiind copiii ăstora săraci ce vor să izbutească prin sport, copiii bogătanilor neavând deseori asemenea înclinaţii. Un om cu păr cărunt cu aproape 40 de ani în slujba sportului de performanţă.

Şi omul ăsta a început să-şi spună nemulţumirile şi pasurile în spaţiul online, declanşând un război direct cu directoraşul de tinichea al CSM Bacău, celebrul individ fără coloana vertebrală şi care a sărit pârleazul întotdeauna acolo unde a fost gazonul mai verde. Individul ăsta care mă înjurase anul trecut la telefon, cerându-i socoteală pentru un alt scandal iscat în sport, cel cu antrenorul Turcanu, îndrăzneşte să-i explice unei legende în lupte că poate şi face ce vrea cu banii clubului. Javriliu face parte din echipa de pupincurişti aciuaţi la focul sobei cu imprimeul #schimb, a sărit de la înot la consilier şi de la consilier la director sportiv, funcţie primită datorită meritelor sale slugarnice. De azi, profesorul Butucaru nu mai profesează în locul care ia plăcut cel mai mult în ultimii aproape 40 de ani, pentru că politica îşi bagă coada şi în sport prin intermediul unui “neica nimeni” ce desenează cifre pe tablă şi atât. Pe site-ul csmbacau.ro, exclusiv vopsit aidoma plăcerilor lui Javriliu, s-a explicat clar că domnul profesor “riscă” datorită declaraţiilor date în mediul online. Cum? Vrea PSD-ul dictatura cenzurii şi în sport? Nu avem libertatea de exprimare în anul 2018? Păi zic că n-aţi pierdut nimic domnule profesor, poate că doar elevilor dumneavoastră le va lipsi sfatul unui titan în lupte. Şi e păcat că politica mânjeşte prin oamenii de nivel ZERO aceşti antrenori ce şi-au dedicat întreaga viaţă sportului şi performantelor ce au făcut cunoscută România.

Explicaţiile ca şi răspuns la articolul populist-comunist de pe site-ul CSM-ului le puteţi citi mai jos, ele fiind transmise mediului online de către însuşi profesorul Ion Butucaru.

Răspunsul antrenorului Ion Butucaru în urma acuzațiilor domnului Gavriliu
“Am citit cu uimire un așa-zis răspuns postat pe site-ul CSM Bacău în urma unor interviuri pe care le-am acordat cu ocazia câștigării celei de-a 30-a medalii de anvergură din carieră. În aceste interviuri în afara rezultatelor obținute am făcut și câteva aprecieri, corecte, despre relația cu domnul director al CSM Bacău. Referitor la ceea ce s-a scris pe site-ul CSM sunt nevoit să precizez:

Nu înțeleg de ce nu am fost și eu chemat în ședința de secție unde s-a discutat, din câte reiese din acest așa-zis răspuns publicat pe site-ul CSM Bacău, cu alți trei antrenori despre situația mea. Nu ar fi fost corect să fiu și eu de față? Cine sunt acești antrenori? Aș fi vrut să-mi spună în față dacă au ceva de spus.

Nu am niciun fel de război cu nimeni și în general am avut o relație bună cu toți colegii, indiferent de vârstă sau disciplină sportivă. Nu am, deci, niciun fel de problemă cu niciun coleg care muncește și sunt destui care fac aceasta, nici cu CSM Bacău ca instituție sportivă a Primăriei, instituție pe care o consider foarte utilă sportului de performanță băcăuan. Am toată aprecierea pentru domnul primar Cosmin Necula, așa cum am spus-o și în interviu, pe care îl consider un om inteligent, constructiv, respectos.

În 2017 am avut un buget de 90 000, din care am cheltuit 70 000 lei, pentru că atât mi s-a dat! În orice caz, a fost prezentată suma aceasta de 90 000 de parcă ar fi fost o pomană dată nemeritat în condițiile în care am avut trei medaliați la Europene, dintre care unul campion european! Am obținut locul 5 pe națiuni! M-am luptat cu țări care au buget nu de 70 000, ci de 700 000! Din cei 70 000, 10 000 a costat echipamentul, iar 10 000 cantonamentul. Din cei 50 000 care au rămas au fost plătită cheltuiala cu sportivii. Întreb pe oricine care știe ce înseamnă să întreții sportivi de performanță cum sunt Mihai, Dosoftei și Cojocaru, e mult, e puțin? Mai precizez ceva: NU este cel mai mare buget alocat unei secții! Îl rog pe domnul director să facă publice toate sumele pe care le-a acordat antrenorilor și secțiilor, însoțite, evident, și de rezultatele obținute!

Nu sunt un om absurd și nu doresc ca nimeni să încalce legea. Consider însă că un adevărat manager trebuie și are obligația să găsească soluții pentru ca pe sportivii care participă la Europene sau Mondiale nu-i poți ține cu promsiuni! Ce rol mai are atunci un manager?
Nu știu absolut nimic despre cei 80 000 lei acordați ca buget pentru 2018. Pot doar preciza că s-au cheltuit 15 000 lei pînă la jumătatea anului. O fi mult? Nu mai trebuie să cheltuim nimic?

Ce facem cu sportivii care au în față Campionatele Europene și Mondiale? Asta e de fapt frământarea mea! Gata, nu mai există soluții? Ce înseamnă descurcă-te, ți-am dat un buget și legea nu-mi permite, deci mă spăl pe mâini și vă chem la șampania de final ca să arăt ce manager sunt?

Luptătorul Nicu Ojog ar fi putut fi adus în Bacău, dar nu a fost manifestat niciun minim interes pentru a-l readuce în Bacău pe cel care sigur va prinde o Olimpiadă. În schimb sunt bani dați pentru luptători fără nicio perspectivă. Probabil că și asta ține de strategia unui mare manager.

Domnul Gavriliu este o persoană care nu are un minim respect pentru un antrenor care a obținut 30 de medalii la competiții de prim rang! Respectul lui e doar declarativ, în rest e vorba doar de ipocrizie. Mie mi-a zis în față: ”Du-te unde vrei! Fac ce vreau cu banii!”O să mă duc…

Habar nu am dacă asta merită un antrenor după o viață petrecută în sălile de antrenament, după ce a slujit atâta timp culorile naționalei. Probabil că în vremurile acestea, asta se poartă: obrăznicia, superficialitatea, lăcomia.

Domnul Gavriliu afirma într-un articol pe site-ul dumnealui că ”Nu-mi plac lipitorile”. Pare că și-a schimbat între timp opiniile.

Sunt la vârsta și la capacitatea de a nu fi folosit de nimeni. Niciun fel de jurnalist nu mi-ar fi putut impune să spun ceea ce nu aș fi dorit.

Pe final, o singură precizare: Am primit chiar astăzi o înștiințare că deoarece am acordat acele interviuri am primit avertisment, iar dacă voi mai spune ceva contractul va fi reziliat. Îl anunț de pe acum de domnul Gavriliu să nu se mai obosească, așa cum am zis, cu un astfel de individ nu voi mai lucra niciodată, deci, juridic, denunț acest contract și orice colaborare dintre noi încetează din acest moment! Voi urmări în schimb foarte atent care sunt rezultatele pe care secția de lupte greco-romane de la CSM Bacău le va obține, sunt foarte curios să văd dacă vor reuși să obțină și ei cee ace am reușit eu, adică patru medalii europene din 2017 până acum. Le doresc spor la treabă!”

Lasă un răspuns