Din 5.000 de elevi, 3600 s-au prezentat, 2880 au luat BAC-ul. Promovabilitatea? 80%?

S-au afişat rezultatele la BAC. Un merituos loc 3 obţinut de judeţul Bacău. 9 medii de 10 “curat” obţinute de elevi ce şi-au văzut de învăţătură şi n-au cochetat cu hramuri sau mese copioase la McDonalds şi nici cu protestele din stradă. Poate că nici în cluburi n-au fost. Probabil că au înţeles importanţa învăţăturii într-o Românie în care viitorul nu-ţi mai poate oferi nimic sigur. Respect celor 9 elevi de “zece” şi sper să continuie în acelaşi ritm şi la facultatea aleasă. Nu de alta, dar dacă nu reuşesc prin studii “trecute” cu brio, s-ar putea să nu le rămână decât un ajutor social şi un protest anual la Bucureşti, pe-o apă plată şi un sandvich.

Dar s-a gândit careva dacă din cei 9 va rămâne vreunul în ţară după terminarea studiilor superioare? Cu siguranţă nu va rămâne niciunul. Pentru că nu te lasă sufletul să accepţi bătaia de joc a politicienilor actuali. Vor pleca şi vor fi specialişti pentru alte naţii, vor progresa în lume aşa cum nu vor avea ocazia în România vreodată.

Dar ce e interesant e că au intrat pe băncile liceelor în toamna lui 2014 aproximativ 5000 de elevi! S-au prezentat la BAC 3600! Şi au luat BAC-ul 80%! Băi nene, promovabilitatea nu trebuie calculată aşa încât să dea bine populimii. Dacă au luat BAC-ul 2880 de elevi, aşa cum reiese din informaţia voastră, asta ar însemna un 57% promovabilitate. Aşa-i corect. Dacă voi vă pricepeţi la colectat protestatari pentru Piaţa Victoriei, de ce nu v-aţi pricepe şi la baclavaua ce o explicaţi cu aceste cifre. Lazăr a calculat procentul în parcarea în care a fost surprins pe 9 iunie?

În ţară vor rămâne doar “protestatarii” băi şmecherilor, populimea pe care o mânjiţi cu o apă plată, ăia buni pleacă mâncând pământul din ţara pe care o nenorociţi zilnic!

Share:
Tagged

Lasă un răspuns