Baricadele #rezist dau materie primă platformelor politice?

Încetişor, România pare să aibă şi alte soluţii pentru viitor. Observ plăcut surprins că nişte oameni ce au fost pe baricadele protestelor, oameni cărora le-a păsat de România şi n-au vrut să stea cu mâinile în sân, încearcă să îşi “mute” activitatea civică în platformele politice ce par să aibe soluţii şi care par să aibă voinţa de a face şi ceva bun pentru societatea noastră. Oameni care n-au făcut politică, oameni ce pot face ceva pentru Bacău, încep activitatea politică timid, cu speranţe şi cu multă muncă în echipele partidelor politice cu mai puţine semne de întrebare. Dialogul în interacţiunile cu cetăţenii pare să ia locul comunicatelor date în ziarele propagandiste şi pe facebook şi pare să ne inducă sentimentul că se poate face politică şi altfel decât închis într-un birou. Sunt platforme politice care par să asculte vocea cetăţeanului de rând, asta fiind lucrul care a lipsit partidului cu pachete speciale de penali.

Două astfel de persoane pe care le-am cunoscut la protestele din 20 ianuarie la Bucureşti sunt Mihaela şi Sebi. Încă de pe atunci mă gândeam că locul unor astfel de persoane ar fi acolo “sus” de unde pot face mai mult decât o opoziţie de stradă. Vocea străzii trebuia să facă aceşti paşi încă de acum un an când partidele politice făceau blat după blat. Oameni inteligenţi, simpli cetăţeni cărora le pasă de ceea ce se întâmplă în jurul lor, oameni capabili, oameni…

Se dovedeşte faptul că se poate face ceva. Acel “ceva” mic care poate aduce un plus comunităţii. Partidele politice “tradiţionale” au schimbat macazul după cum a bătut vântul timp de 28 de ani, fapt care nu a adus nimic bun decât acelor politicieni care au ajuns să fie fugari prin Costa Rica sau Serbia.

Că e USR, că e Platforma România 100, aşteptările sunt mari şi au momentul oportun în buzunar. E un tren pe care nu-l pot rata acei “noi” intraţi în politică. Dacian Cioloş vine marţi în Bacău în cadrul unor dezbateri pe tema “Împreună pentru Bacău”. Şi mă gândeam aşa că la momentul când a fost prim ministru nu realizam normalitatea în care intrase România, eram deja pe “turnanta” furturilor şi neregulilor din politica românească. Acum, după ce avem analfabeta de rang mondial la cârma vaporului condus de penalul Dragnea, realizez că am pierdut un om capabil, unul ce părea onest. Dar politica românească a făcut cumva la acel moment, să înlăture tot ce părea a fi “pentru” România, tot ce părea a intra pe făgaşul normal. Pentru că penalii erau “încurcaţi” în tot ce însemna furtul din banul public.

Cu siguranţă aceste platforme vor avea mult de muncă şi pleacă de la un punct zero ce pare a fi ok. Îi voi urmări cu interes şi cu mare atenţie şi sper ca cei din stradă să rămână cu aceeaşi coloană vertebrală pe care au avut-o de-a lungul timpului în stradă.

Lasă un răspuns