Azi am fost scandalagiul din transportul public băcăuan. Needucat ce să mai…

Să vă explic. Azi am avut o criză de nervi. Dar rău! Atât de rău încât am făcut scandal într-un mijloc de transport în comun. Ştiu, sunt rău, needucat, fără cei 7 ani de acasă, dar ăsta-s eu. În gura mea a intrat o pensionară, una care părea să profite doar de facilitatea abonamentului gratuit pus la dispoziţie din banii de la bugetul local, deci şi din ai mei şi care ce să vezi, încerca să se impună în faţa tineretului needucat.

Pe un scaun, stătea liniştită o femeie ce mergea spre casă după 12 ore de muncă (spun asta, fiindcă din întâmplare se nimerise o persoană pe care o cunosc bine), când într-una din staţii urca o doamnă cu doi copii destul de mari, să fi avut vreo 10-11 ani. O duduie ce părea pensionată direct din birourile de la registratură unde a fost obişnuită să-şi bea cafeaua şi să lase cetăţenii să aştepte îndelung la gemuleţ, o fire căreia i se citea comunismul pe faţă, îi spune pe un ton răspicat şi dur doamnei ce stătea pe scaun, “Ridică-te să stea copiii ăştia jos, acolo e <mama şi copilul>. Nu te simţi?”. Atât mi-a trebuit. Dacă e să ne întrecem în decibelii azvârliţi în spaţii închise, pune-te cu mine, îmi zic în gând.

Am început s-o perii şi să-i explic câteva lucruri. “Mama şi copilul” nu mai există ca şi locaţie în autobuzele astea pesediste că nu mai are cum. Faptul că n-are ocupaţie acasă şi ia pulsul oraşului circulând cu abonamente moca, nu-i dă dreptul să hotărască cine şi unde să ia loc în autobuz, deşi doamna cu pricina s-a ridicat timidă de pe scaun oferindu-le loc copiilor. Ăştia nu-s copii de ţâţă, ăştia-s ăia de te “demontează” cu bicicleta prin parc, nu era nicidecum cazul unui loc oferit de o doamnă ce venea de la muncă şi în principiu nu ordoni tu oferirea locului, asta ţine de respectul aceluia care e deja pe scaun. I-am explicat că e deajuns să mă împiedic de pensionari ca ea, ce străbat pieţele cam cu 2km/h pe distanţe de circa 18 km, pentru ca în final doar să studieze piaţa şi să nu cumpere mai mult de un ardei la preţ redus.

Îmi explică, cum că ea a muncit pentru abonamentul ăsta. Alo duduie, alo, ceilalţi pensionari, să vă explic încă o dată. Ăştia cu 1.400 lei pensie lunară şi fără familie de întreţinut sunteţi mult deasupra celor ce muncesc cu 1.150 lei şi doi copii acasă, nu-mi explicaţi că aţi muncit pentru abonament, voi aţi muncit pentru pensie domnilor. Bineînţeles că i-am explicat şi ei asta pe tonul specific de care vă vorbeam la început. Dacă aţi muncit 40 de ani în câmpul muncii, nu aţi muncit pentru mine, sau dacă aţi muncit pentru mine, aţi distrus totul prin atitudinea vizavi de politica ultimilor 28 de ani. Pentru pensia pe care v-o aduce poştaşul aţi muncit. Vă puteţi permite achiziţionarea unui abonament la transport din ei aşa cum şi cel angajat cu 1.150 lei poate.

Am făcut scandal cu duduia şi mă gândeam cum pensionarii au fost iar duşi cu preşul vizavi de cei 100 lei în plus la pensie (dacă o fi real). Urmează o altă campanie electorală în care tinerii nu ies la vot? Atunci ne merităm soarta. Până atunci, cei mai în vârstă ar trebui să înţeleagă că respectul nu-l impui! Ordinele de tip comunist nu se mai execută în 2018, nu de alta, dar dai de Nordist prin autobuz şi te beşteleşte ăsta de iei culoarea carnetului de membru PCR. Asta cu cedatul locului în autobuz e ca aia cu “nu călcaţi iarba”. Reduceri la plata facturilor de căldură, abonament moca, reţete gratuite. Eu, că-s ăla de munceşte 12 ore zilnic şi am doi copii acasă şi o soţie bolnavă nu am nici una din beneficiile astea. Dar pensionarii sunt victimele sistemului, dintotdeauna.

Nici ceilalţi pensionari prezenţi în autobuz n-au avut nimic de comentat. Că eram în formă. Şi le explicăm cum e cu abuzul în justiţie.

Să vină criticile… le accept.

8 thoughts on “Azi am fost scandalagiul din transportul public băcăuan. Needucat ce să mai…

  1. Suuuuuper. M-a uns la inima! Insa sunt trist , nu stiu când se va schimba mentalitatea asta comunista!

  2. Nu ai ce critici sa astepti, ai mare dreptate si ai procedat cum a trebuit, si eu daca eram in locul tau procedam la fel. Un loc pe scaun il lasi cuiva pentru ca asa vrei tu, nu ca se trezeste o baba si iti ordona asta…si acuma exceptand pensionarii si copiii care beneficiaza gratis de autobuz, toata lumea plateste acelas pret pe bilet, indiferent ca are 25 de ani sau 40

  3. Pacat ca putini sunt cei care gandesc ca tine si iau si atitudine in acelasi timp.Pacat ca suntem atat de putini si fara putere.Stai 12 ore in picioare la munca, abia astepti sa te asezi pe scaunul ala jegos din autobuz si vine o lady care merge o statie si vrea să te ridici, sau singurul loc liber din autobuz e ocupat de o paporniță a unei babe.Dar bine ca nu le dor picioarele si genunchii si se tarasc in genunchi la pupat moaste!

  4. Într-o zi mama mă întrebase dacă și eu fac la fel ca o tânără ( nu cedez locul unui bătrân care stă lângă mine ) după ce vin sau când merg la școală… normal că i-am zis că fiecare vrea ce face, și eu e probabil să fii făcut la fel uneori pentru că poți doar încurca lumea și deranja.. în fine, păi frate mai bine nu cedați nici un loc dă-i dracu de moșnegi că ăia pot să circule altcândva decât la orele de vârf și oricum nu ești mai presus de nimeni din acel autobuz dacă faci asta, plus că nimănui nu-i pasă dacă îl cedezi, mai degrabă dacă nu îl cedezi.

Lasă un răspuns