Primăria şutează, SSP încasează “goluri”. Financiare.

După ce au tras tare cu drujbele prin Cancicov, după ce au cosit câţiva metri de gard viu şi vreo 3 grădini, au luat un prim teanc de bănuţi, binemeritaţi desigur. Nu punem la îndoială că cei aproximativ 15.000 de euro au fost azvârliţi pe fereastra primăriei în birourile SSP-ului sau băgaţi prin buzunarele cuiva, Doamne fereşte, departe de mine gândul ăsta. Oraşul a devenit mai luminos, mai degrabă am smuls cu totul gardul viu decât l-am toaletat, că românul alege ce-i mai uşor. Un fleac ăştia 15.000 de euro, ce urmează va fi caşcavalul binemeritat.

Dar ce-i mişto, mi se pare mie că ăştia între două reprize de cosit, trag o pauză pentru a-şi răci motoraşele zgomotoase şi fac nişte studii. Nu de-alea de le fac unii pe la facultate, nu mastere., nu economice. Fac studii de fezabilitate, topografice, geo sau documentaţii privind obţinerea certificatului de urbanism. Sperăm că n-or păţi ăştia ca în cazul parcului Făgăraş. Că-s grijulii şi cu creier. Ăştia ridică ştacheta bunei administrări a oraşului şi a tot ce înseamnă lucrări publice. Deci, fac ăştia studii în pauza de 30 de minute, aşa încât să pape câte 1.000 de euroi sau mai mult. Dacă au specialişti şi în domeniile astea? Eşti om serios? Ăştia fac orice amice, au specialişti în orice pe domeniile publice. Ei nu duc lipsă de “specialişti”, duc lipsă de altceva. În plăţile primăriei observăm asta, chestiuţa cu pauzele în care minutele nu trebuiesc irosite ci transformate în bani. Să fie orice, să fie oricum, dar să nu mai ieşim pe pierdere şi la finalul lui 2018. Pot ăştia menţiona de exemplu numele marelui specialist în studii topo de exemplu? Aşa de curiozitate. Sau nu pot facă asta că e GDPR activat?

2.500 de euro au fost plătiţi pentru reparaţiile trotuarelor de la Gară. Cine a beneficiat? Tot “hărnicuţa” SSP. Care trotuare reparate? Hai că sunteţi iar Gică Contra. Alea care erau desenate pe hârtie, în proiect, în promisiuni. Chiar vreţi ca totul să fie vizibil? Da? Păi fiţi atent pe cine votaţi data viitoare!

Vi se pare mult 1.700 de euro curăţenia în Centrul de Afaceri? Cine a făcut atâta mizerie? Nicidecum Pichiu şi Chirilescu că ăştia nu au acces în acest imobil. Doar plătesc taxe pentru că primăria să aibă cum îi plăti serviciile SSP-ului.

Vreo 4.000 de euro, servicii de deratizare şi curăţenie la Teatrul de Vară, tot SSP fac asta desigur. Nu-i mult. Au făcut ăia o mizerie în teatru când cu muzica jazz de au trebuit ăştia să frece mochetele în trei schimburi.

Întreţinerea, da, întreţinerea iluminatului public în ultima lună, a costat primăria vreo 14.000 de euro. Dar circulăm noaptea citind ziarul pe străzi, hai să fim sinceri. Toate becurile îs la locul lor, schimbate, bine, acum că nu funcţionează e altă problemă, dar sunt acolo.

Când fac curăţenie, ăştia de la SSP, folosesc materiale profesionale cumpărate săptămânal de la Milennium, ăia de contorizează cam 4.000 de euro la fiecare 7 zile. Cam aşa… pentru că sănătatea cetăţeanului e pe primul loc.

Lasă un răspuns