Băcăuanii au răspuns apelului de susţinere a protestului de la Bucureşti. A fost bine.

Nici cei mai optimişti băcăuani nu ar fi dat şanse protestului de ieri, 10 august din Bacău, unul declarat de susţinere al marelui protest de la Bucureşti, creat acum două luni de diasporă. La ora 18.00 abia dacă erau în Piaţa Tricolorului 50 de persoane şi credeam că va fi un fiasco total şi dezamăgitor. Însă în jurul orei 19.30 eram deja 1.000 de persoane şi s-a început cu blocajul trecerii de pietoni de la Prefectură apoi cu blocarea străzii Mărăşeşti unde s-a scandat timp de vreo 30 de minute lozinci anti PSD.

Bacauanii la protestul din 10 august

S-a continuat cu marşul protestatarilor până la statuia lui Ştefan cel Mare şi apoi spre URA, pe Calea Republicii, blocând un sens de mers până pe podul de la Narcisa unde protestatarii au făcut cale-ntoarsă spre centrul oraşului până la statuia lui Ştefan cel Mare. S-a ajuns la un număr de circa 3.000 de oameni, un număr neaşteptat de mare. Zgomotul vuvuzelelor şi scandarea lozincilor au însoţit marşul protestatarilor pe parcursul serii, steagurile tricolore deasemenea prezente în mâinile multora prezenţi.

Vă mulţumesc tuturor celor care aţi răspuns la apelul de susţinere al celor ce au protestat în Bucureşti şi nu uitaţi că şi mâine putem face o plimbare gratuită prin centrul oraşului în cadrul celei de-a doua zile de protest.

Mai jos am selectat câteva fotografii din cele făcute la protestul de ieri şi un scurt clip video.

 

Lasă un răspuns