Ne vedem în Parcul Cancicov sau în Piaţa Tricolorului?

Ceea ce ne-ar lipsi nouă, băcăuanilor, e o avarie majoră a reţelei de apă de la Valea Uzului. Nu mă înjuraţi că-mi dă prin cap o bazaconie de genul ăsteia. Dar cum ar fi? N-ar fi nicicum, asta pentru că băcăuanul nu-i cizelat în a lua atitudine, el fiind îndestulat cu mâncarea şi băutura de la Gourmand Festival ce se derulează în Parcul Cancicov, cu grătarul încins prin boscheţii Gherăieştiului, cu weekendul petrecut pe la ţară acolo unde-i mama, tata şi o fântână cu apă proaspătă. Băcăuanul nu-i simandicos, prosperă vânzând porumb de fiert la marginea pieţelor sau pe trotuar, făcând un ban cinstit vânzându-şi aparatura veche sau vreo haină nefolosită în ultima vreme pe la târgul de chilipiruri din Şerbăneşti. E ăla care-mi explică bazaconia că n-avem ce pune-n loc, că nu-i altul competent să intrăm în normalitate. Mă gândesc aici la vreo 3 colegi de job care nu-i pot vedea-n Piaţa Tricolorului sau altundeva participând la vreun protest normal şi moral nici dacă folosesc ultima versiune de Photoshop, că n-am cum. Ăla are destulă carte cât să numere banii şi să-şi plătească impozitele la timp, cât să nu ştie nici cine-i primarul oraşului şi mai cu seamă prefectul judeţului în care îşi trăieşte viaţa.

Mă repet în a spune că incultura ucide, incultura prosperă-n voturile pentru de-alde prostea-n scaunul de la primărie şi pentru mâna liberă a autorităţilor să deseneze proiectele HD şi 3D în ziarul propagandistic fără să-şi folosească partea corpului uman ce-l numim creier. Părinţii ăstora au muncit în 3 schimburi pentru ca România şi copiii lor să trăiască în condiţii demne dar au făcut un efort pe care ăştia de-s plozi tembeli, îl calcă-n picioare. Nu spun că o fac voit, dimpotrivă, de idioţi ce-s şi din lipsa creierului, convieţuiesc cu motto-ul “las’ că merge-asa”.

Ăştia nu-nţeleg că dacă eşti ales de majoritate, deşi nu-i cazul lui Piţi, nu ai dreptul de a face tot ce vrei şi mai ales să nu faci nimic pentru comunitate. Momentul ăla trebuie să fie asemenea unui cartonaş roşu-n fotbal, deci trebuie să existe sancţiunea celor înşelaţi cu promisiuni. Dar n-ai cu cine. Aseară doi tembeli se întrebau între ei prin Narcisa, “Ce fac ăştia? N-au somn acasă? Ce dracu scandează?”. Berile reci le ţineau strâns în mână pe la barul de sub podul de la Narcisa. Cu aşa ceva nu faci nici o schimbare a societăţii, mai degrabă pui un plus de grade-n berea vândută la tejghea.

În momentul în care nu ştii să dai “bună ziua” întâlnindu-ţi vecinul de scară, nu vei putea niciodată să ai pretenţii la normalitate. În seara asta protestăm împotriva abuzurilor partidului de guvernământ, totodată susţinând protestele din Piaţa Victoriei. Ne vedem la Gourmand Festival sau în Cancicov?

Lasă un răspuns