Articolul 47 din Constituţie trebuie modificat urgent! Zic să mai facem un referendum. La Crăciun.

Să aruncăm un ochi în Constituţia României la articolul 47. Unul care are ca titlu, “Nivelul de trai”. Mare importanţă are nivelul ăsta de trai, desigur nu al populimii care merge la vot ci al ălora care sunt votaţi. Dar să încercăm să înţelegem ciudăţenia articolului, nedumerirea.

Art. 47 – Nivelul de trai
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.

Acum să-mi explice careva de măsurile astea ce ţin de o dezvoltare economică ce ar trebui să asigure cetăţenilor un trai decent. Sau protecţia socială, dar nu aia acordată pe baza slugărniciei vizavi de primarii din rural. Există? Nu există, nici măsurile şi nici traiul decent.

(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.

Pensie poţi avea dacă ai muncit. Concediu de maternitate în cazul în care se naşte un copil în familie. Asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat? Băi eşti nebun? Pe banii noştri poate, dar nu menţionează asta. Trebuie modificată Constituţia cu specificaţia asta, facem referendum. Ajutor de şomaj dacă ai lucrat 12 luni în câmpul muncii cu carte de muncă. Asigurări publice înţeleg, dar şi private? Le asigură statul prin articolul ăsta al Constituţiei? Cum frate? Măsuri de asistenţă socială? Să vă dau exemple de cazuri în care ea nu se aplică, pentru că am chiar personal vreo 3. Deci toate astea nu există şi mai ales nu le asigură statul. Doar le-a specificat în Constituţie.

Dar Constituţia se adreaza tuturor cetăţenilor ţării da? Şi ălora care nu muncesc clar. Şi cum le asigură statul toate astea ăstora? Mai ales ăstora. Deci au asigurare medicală cei care nu muncesc cu forme legale? N-au? Păi Constituţia obligă. Ce faci, te duci cu Constituţia în mâna la Urgenţe şi îi arăţi articolul 47? Fără bani în buzunare? Nu cumva trebuie modificată Constituţia şi la articolul ăsta? Zic să mai trântim un referendum de 43 de milioane la Crăciun, că şi aşa nu mai avem de tăiat porcul, să modificăm asta pentru a se specifica clar. Putorile sau cei care întradevar nu găsesc un job, nu beneficiază de asigurare medicală, concediu de maternitate sau pensie. Asigurarea medicală stipulată în Constituţie menţionează şi medicamentaţia necesară sau doar patul de spital? Că trebuie să venim cu medicamentele cumpărate de la farmacii nu scrie în Constituţie. Clar trebuie modificată.

Lasă un răspuns