Benea, când demarezi lucrările la centura Bacăului? Că nu se mai poate…

Pe 30.06.2018, a expirat termenul înaintat de Directorul General CNAIR, Narcis Neaga, legat de anunțarea câștigătorului pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Bacău, o investiție cu un cost estimat de 167 milioane de euro care conține primii (aproximativ 16) km de autostradă din Moldova, parte din A7.

La întâlnirea din 6 iunie, șeful CNAIR ne asigura că evaluarea celor patru oferte depuse pe 12.02.2018 se va finaliza în iunie 2018. Desigur, nu suntem surprinși că ni se promite marea cu sarea și rezultatele sunt (aproape) zero, ca de obicei.

Asa arata, pe hartie, centura cale ocoleste Bacaul. Cand o vom putea folosi? Doar Benea stie…/ Foto by Centura Bacau facebook

“Realitatea: două din cele patru asocieri participante la licitație au depus contestații în urma descalificării ofertelor. Din fericire, conform ultimelor informații obținute pe surse, se pare că aceste contestații sunt pe cale de a fi rezolvate și sunt șanse să avem un câștigător desemnat în următoarele 3-4 săptămâni.” – asta spunea Asociaţia Pro Infrastructura pe 1 iulie, nici în ziua de azi nu avem un câştigător…

Asa arata, zilnic, intrarea in Bacau dinspre Adjud. Coloane de masini care se intind pe KM intregi…

 

Bineînțeles că nimic nu este cert, iar deznodământul se poate amâna. Va trebui să ne declarăm norocoși dacă vom avea contract semnat până la finalul acestui an. Moldova mai așteaptă.

Lasă un răspuns