Toate bolile din lume. Asta rezolvă biserica ortodoxă. Ăştia aduc şi ploaia. Doar ieşiţi la referendum!

Credinţa pare (în mintea bolnavă a conducerii BOR) soluţia tuturor problemelor existente în societatea în care trăim. Dacă ai răcit, dacă ai o fractură, dacă ai un atac cerebral, dacă ai cancer sau orice bloala apărută peste noapte, ăştia o rezolvă în stilul propriu. Nicidecum mergând la spital. E simplu, mergi la un tip de moaşte, oricare din ele pentru că astea-s “inventate” pentru alungarea bolilor şi rezolvarea lor. Mergi la biserică, te rogi, boala dispare. Doctorul specialist nu are nici o putere în privinţa problemei medicale apărute.

Eşti sărac? Abia îţi duci traiul de pe azi pe mâine? Mergi la pupat moaşte, închină-te la icoane “făcătoare” de minuni şi devii bogat. De câte ori auzim pupătorii de moaşte îndoctrinaţi de biserica ortodoxă spunând că merg la moaştele sfântului X pentru sănătate şi bogăţie. De asta n-am câştigat la Loto niciodată? Că n-am mers la moaşte?

E seceta de 2 luni şi agricultura e la pământ? Scoatem icoanele şi ne rugăm să plouă. Şi imediat după ce “armata” de popi, urmată de gloată credulă în spate ies cu icoanele în câmp, plouă. Plouă de rupe. Virtual! Deci lasă-le naibii de sisteme de irigaţii, că alea nu ajută agricultura. Foarte bine că am furat tot sistemul ăla de irigaţii şi l-am folosit la garduri şi podeţe, ăla nu ajută cu nimic. Deci ăştia cu afaceri neimpozitate de statul român, ăştia de-s îmbrăcaţi în aur să-i vadă mai bine Dumnezeu de sus, aduc ploaia, vindecă bolile, fac autostrăzi.

Vrei să faci un sistem de alimentare cu gaz într-o localitate? N-o să-ţi iasă treabă bună dacă nu vine popa cu aghiazmă şi să de-a pe conductale alea. Vrei să fii un politician de succes, vrei să poţi fura cât poţi de mult? Alianţa cu biserica ortodoxă îţi va aduce succesul, nişte mocăciuni pe banii din taxele prostimii şi gata. Ăştia fac propagandă politică după slujbă, îndrumă credinciosul cum să voteze şi parteneriatul funcţionează.

Mai nou, în bisericile din Botoşani, preoţii anunţă la slujbe că trebuie să ieşim la referendum. Ăştia nu mai pun preţ pe slujbe ci pe ieşirea pupătorilor de moaşte în număr cât mai mare la referendum. A început campania în biserici. Dacă nu votează ăia cum “trebuie”, nu mai plouă 6 luni. Îi bate Dumnezeu. Nu se întâmplă asta şi în biserica romano-catolică. Ortodoxia are gânduri de gen încă din cele mai vechi timpuri. Apoi amicii se întreabă de ce “lovesc” în preoţii ăştia ce sunt aidoma lupilor flămânzi. Uite de aia.

Lasă un răspuns