Carburanţii au depăşit “pragul” psihologic al proprietarilor de autoturisme. Motorina standard, 6.05 lei/litru.

Preţurile carburanţilor pare să fi avut o mică explozie în ultimele zile. Astăzi de exemplu, am alimentat cu preţ record, motorina standard, anume 6,05 lei/litru. Privind preţurile de pe panou, par că ele sunt vârful cel mai ridicat din ultimii ani.

Uniunea Europeană tocmai ne-a anunţat că avem cea mai mare inflaţie a preţurilor din interiorul comunităţii din care facem parte şi de cealaltă parte Olguţa ne anunţă dublări de pensii în următorii 3 ani plus ceva măriri salariale pe la începutul anului. Preţurile au explodat şi acest lucru e cu siguranţă corelat cu trendul ascendent al preţurilor carburanţilor.

Comparativ cu luna trecută, preţul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1.7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costa astăzi cu 5.0 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, preţul mediu al unui litru a crescut cu 2.5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7.5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Ungaria, Polonia.
În cazul motorinei, ţara noastră este situată pe locul 11 între statele Uniunii Europene în ceea ce priveşte cel mai mic preţ la acest tip de combustibil, după Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Spania.

Comparativ cu celelalte ţări UE, România se clasează pe locul 23 la benzina fără taxe, ca fiind cea mai ieftină, după Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Regatul Unit, în timp ce motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al 24-lea în topul celor mai mici preţuri, după Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Regatul Unit.

OMV rămâne deasemenea staţia la care preţurile combustibililor sunt cele mai mari.

Benzină standard:

 

 

 

 

Benzină superioară:

Motorină standard:

 

 

Motorină superioară:

GPL:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *