Ai curăţat zona, ai luat butucii groşi şi ai plecat în grabă. Dar crengile şi mizeria?

Un lucru semnalat de o prietenă a paginii noastre de facebook, ne-a semnalat ieri că plopii din zona Olimpică au fost tăiaţi pe capete. Am ajuns în după-amiaza asta în zonă şi am zărit mormanele de crengi rămase, însă nici urmă de lemn gros.

Nu pot judeca tăierea masivă a plopilor pentru că cineva menţiona faptul că ăştia nu-s recomandaţi în oraşe. Nu mă pricep la acest aspect şi zic că poate e normal şi mă gândesc că oricum zona asta era una din cele mai neîngrijite din oraş. Acum recunosc că zona arată oarecum bine.

Ceea ce n-am înţeles la tăierile astea masive din zona urbană e un aspect. Cel care arată grămezile de crengi lăsate de izbelişte cu lunile, alea care nu-s de folos la nimic. Un gospodar bun ar înţelege să nu ridice doar butucii, ci şi crengile subţiri şi gunoiul din zonă, ăla care a rămas acolo. Nici de el nu s-a atins nimeni. Au plecat însă grăbiţi cu butucii groşi. Treabă românească? Acum mă gândesc cine-i autorul “operei” din zonă, Primăria Bacău sau “proprietarul” zonei de care ni s-a tot vorbit? Nici nu mai contează, oricare ar fi, nu-i deloc gospodar.

Aşa arată zona “curăţată” din preajma Bazinului de înot.

Lasă un răspuns