Cunoaște-ți Parlamentarul. Episodul 1 – Dragoș Benea, Senator PSD de Bacău

Primul episod al campaniei „Cunoaște-ți Parlamentarul” este dedicat politicianului de carieră, Dragoș Benea. În prezent Senator al grupului PSD, ales în circumscripția Bacău, Dragoș Benea nu s-a remarcat cu absolut nimic în acești doi ani. Singurul moment în care masele au auzit de el a fost atunci când se vehicula că îi va lua locul altui băcăuan la Ministerul Transporturilor.

În prezent, un susținător înfocat al lui Liviu Dragnea, Dragoș Benea a reușit să prindă în 2016 această funcție de reprezentare națională. Este primul moment în care el a reușit să depășească barierele Bacăului, deși din 1996 este considerat unul dintre politicienii de carieră ai județului Bacău. A fost doi ani șef de cabinet al Primarului Municipiului Bacău (96 – 98), apoi a trecut șef al Corpului de control al Primarului pentru încă doi ani, urmând să obțină o funcție de reprezentare cetățenească în anul 2000, aceea de viceprimar pe care o ocupă până în 2004. Dacă nu știați deja, vă mai pot spune că a fost Președintele Consiliului Județean Bacău pentru 12 ani, în perioada 2004 – 2016, o funcție cu care oamenii din județ aproape că îl confundă. Altfel spus, de 22 de ani, se hrănește doar din bugetele statului.

În ceea ce privește activitatea din Senat, domnul Benea este unul dintre mulții parlamentari absenți, după cum o confirmă și datele oficiale de pe site-ul instituției. 0 declarații politice, 0 întrebări, 0 interpelări, 2 luări de cuvânt (în 2 ani de zile!!!). De asemenea, după cum ați remarcat, nu este o persoană publică foarte prezentă nici la televizor. Acest lucru i se trage în principal din cauza lipsei de informații cauzată de absenteism.

Școala nu i-a plăcut foarte mult, dar totuși, conform tradiției PSD, a frecventat în perioada 2004 – 2005 Colegiul Național de Apărare și Institutul Național de Administrație Publică, asta după ce și-a luat licența la Universitatea din Bacău, în cadrul Facultății de litere şi ştiinţe, Secţia Comerţ‑Marketing. Conform CV-ului se consideră economist.

În ceea ce privește averea domnului Benea, putem spune că nu este una fabuloasă, deși, cei din județ știu că este politicianul care și-a făcut casă mai mare decât școala. Declară un teren intravilan de 3100mp, 2 ceasuri de 3000 de euro, un depozit în valoare de 170.000 lei la ING și un salariu anual de 88.000 lei din partea Camerei superioare a Parlamentului. Domnul Benea nu pomenește nimic despre casa în valoare de peste 1 milion de euro care este construită probabil pe acel teren de 3100mp și nici despre alte bunuri despre care presa locală scrie că ar fi trecute pe numele iubitei sale, iubită cu care amână să se căsătorească din varii motive (presa locală susține că foarte mulți bani ar fi trecuți pe numele acesteia, iar în urma căsătoriei Dragoș Benea ar fi obligat să îi declare).

Unul dintre baronii locali PSD care, după ce a sărăcit județul bine de tot, și-a luat o vacanță plătită de români în băncile Senatului. Un parlamentar absent care nu se preocupă de nicio problemă reală ci doar ridică mâna atunci când șefii din Parlament îi fac semn.

Articol de Marian Oancea 

Lasă un răspuns