100 de ani de “Penalistan”. Involuntar, pancarde anti PSD fluturate azi în zi de Centenar.

Cam cum s-a văzut azi Centenarul? Nicidecum aşa cum l-au văzut cei prezenţi. Ora 10.30, lume destulă pe centru şi un grup de tineri împărţeau nişte “cătuşe”. În primă fază îmi spun că sunt alţi bani cheltuiţi de pomană pentru Centenarul ăsta. Cifra 100 îmi sărea în ochi dar nu văzusem detaliile. În timpul ăsta, lumea lua aceste “cătuşe” fluturându-le în primul rând ca şi “trofeu” al Centenarului. Mă apropii şi văd detaliile, alea în care se specifică despre “100 de ani în Penalistan”. N-a sărit în ochi la nimeni şi cetăţenii deja împânziseră Piaţa Tricolorului cu acestea.

Pesedişti convinşi, fluturau chestia asta ca şi cum era de Centenar, ăla pe care îl adulmecam noi în propaganda Ministerului Justiţiei şi a Jandarmeriei. Şi astfel erau fluturate deasupra capului piţiponc, primar de Bacău, ăla care ne îndemna la “strângeri de mână” şi “pierderi de memorie” în ceea ce priveşte “faultarea” administraţiei incompetente. Piţi a dansat în hora unirii sub egida “Penalistanului”?

Cât de tare a putut fi asta, să apara aceste “cătuşe” fluturate de copii, bătrâni şi restul participanţilor la parada militară fără să ştie că de fapt “protestează” indirect împotriva penalilor? Cum a fost momentul în care jandarmii şi-au dat seama de mesajul scris pe ele? “Bâlbâială totală” aş spune. Au dat să reacţioneze dar s-au gândit că pot da peste cap “dansurile” aleşilor. Au urmărit atent pe cei care fluturau “cătuşele” şi n-au intervenit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aş vrea să-i văd faţa lui Benea, Piţi şi Coşa pe când au fost anunţaţi despre ce a existat în Piaţa Tricolorului. A observat cineva mesajele “cătuşelor”? “Penalistan a fost prezent în Centenarul municipiului Bacău. Asta va rămâne în istorie…

1 thought on “100 de ani de “Penalistan”. Involuntar, pancarde anti PSD fluturate azi în zi de Centenar.

Lasă un răspuns