Parada militarā între solemnitate și penibil.

Ce este o paradā militarā? O manifestare solemnā prin care militarii își onorezā înaintașii, tradiția și poporul din care se trag și pe care îl apārā.
Este normal ca la astfel de acțiuni sā participe toate categoriile de forțe militarizate. Armata, Jandarmeria, Pompierii și SRI. 

Ce nu înțeleg este ce cautā la paradele militare, ANP-ul, poliția naționalā și poliția localā, aceste instituții fiind total demilitarizate.
Spre exemplu astāzi la Bacāu, a “defilat” și Salvamontul.
Mai rāmâne ca în viitorul apropiat dacā nu se gāsește nimeni sā tragā un semnal de alarmā, sā avem parade militare la care sā participe pe lângā ANP, poliția naționalā, poliția localā și salvamont, și grupe de la ANAF, DSP, Protecția Copilului, ANSVA, salubritate, ecarisaj și tot ce le dā prin cap autoritāților locale, doar pentru a umple spațiul.


Greșesc cu ceva?

2 thoughts on “Parada militarā între solemnitate și penibil.

 1. Prietene, dacă ai cunoaște legea, ai știi următoarele:
  Articolul 2
  (1) Administrația Națională a Penitenciarelor și unitățile subordonate fac parte din instituțiile publice de apărare, ordine publică și siguranță națională ale statului și constituie, în sensul prezentei legi, sistemul administrației penitenciare.
  (2) Administrația Națională a Penitenciarelor se constituie prin reorganizarea Direcției Generale a Penitenciarelor și funcționează în subordinea Ministerului Justiției.
  (3) Organizarea, funcționarea și atribuțiile Administrației Naționale a Penitenciarelor se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.
  Conform legii 293/2004 republicată. Totodată, până a fost desființată armata obligatorie, lucrătorii din penitenciare au avut statut de militari. De asta participa și penitenciarul la parada, și în Bacău, și în alte locații.

  1. prietene, dupa mintea ta, la paradele urmatoare vor participa si “soimii patriei”, asociatia de scolari de la scolile din Bacau 🙂 Ca nu-i nevoie sa aiba statut de militari. 🙂 Probabil si infirmierele de la SJB 🙂

Lasă un răspuns