Vrem un Centenar fără politicieni. Altfel, totul e ca pâinea fără sare.

Ne-au bulversat ăştia tot anul cu Centenarul. Sincer cred că e cel mai folosit cuvânt al anului 2018. Majoritatea acţiunilor legate de Centenar au fost pe parte politică şi au costat o avere pentru bugetul ţării care a ajuns la 100 de ani de existenţă. Cele mai ciudate sloganuri şi cele mai tâmpite idei în materie de promovare a acestui Centenar am văzut la tot pasul.

TVR-ul a “mâncat” o sumă colosală pentru emisiunile şi acţiunile legate de Centenar, toate hidoşeniile au apărut prin toată ţara, zeci de mii de “cearşafuri” au acoperit tot felul de instituţii publice pentru ca noi, românii, să ne aducem aminte că existăm de 100 de ani. Total greşit. Noi existăm de mii de ani pe acest pământ şi suntem români înainte de 1918. După “căcăreaza” de propagandă făcută pentru “frunza” lui Udrea, cea care între timp a “dispărut” din peisaj, de frunză zic nu de blonda buclucaşă, ce a costat aproape un milion de euro şi n-a făcut decât un fâs, asta e o idioţenie. Ca să fim români, ca să avem un brand de ţară. Şi nu ne-am ales cu nimic. Dar noi tot români am rămas.

După Marea Unire din 1918, politicienii şi partidele politice au început să “felieze” ţara. Noi am rămas români. După al doilea război mondial au venit comuniştii la putere şi au “feliat” ţara timp de 25 de ani. Noi am rămas români. După Revoluţia din 89′ au dezmembrat România bucată cu bucată, Iliescu şi generaţiile de imbecili pe care ni le-a furnizat PSD-ul. Între timp, noi am rămas români.

Nu ştiu cine a comandat spoturile publicitare pentru Centenar dar nu înţeleg de ce n-au inclus în ele şi “tunurile” date ţării şi bogăţiilor ei. Ni se explică să fim mai buni măcar de Centenar şi să lăsăm cearta pe altădată, în timpul ăsta Veorica “faultează” limba română de zor şi Dragnea plimbă valizele prin Parlament. Dar noi să ne prefacem că suntem românii ăia buni la suflet şi că nu-i vedem. Jandarmeria Română a umilit o sută de mii de români în 10 august dar ne roagă acum să ne gândim doar la ziua naţională şi să nu îi tratăm ca atare. În timpul ăsta, noi continuăm să fim români. Sunt român şi fără propaganda agasantă a Centenarului, sunt îndestulat cu clipurile video de promovare ce au tocat banii pentru lucruri absolut necesare.

Noroc de Catedrală. Asta ne face să ne simţim mai români decât simţim noi. Adică mai îngâmfaţi şi mai luxoşi decât ne permitem în timpul în care copiii ne mor de foame prin zonele rurale. Noi am rămas români. Suntem peste 4 milioane de români ce trăim zi de zi pe alte meleaguri din cauza sărăciei şi a indiferenţei partidelor politice, dar am rămas români acolo unde ne trăim viaţa.

Aş fi vrut ca politicienii să ne lase singuri să celebrăm Centenarul şi atunci ar fi fost bine. Atât timp cât acţiunea asta e colorată de PSD, sărbătorirea a 100 de ani de România e ca pâinea fără sare…

Lasă un răspuns