Administraţia Piţi bagă “cearşafurile” în istorie.

Ştiţi cum arăta până nu demult Teatrul Bacovia. Nu că acum ar arăta altfel, clădirea în sine, că tot în paragină e, dar de vreun an de zile i-au “tras” un “cearşaf” pentru a acoperi ruşinea oraşului. Neputinţa lor a fost ascunsă după “cearşaf-ul” buclucaş. Că nu pot mai mult.

Dar ce să văd ochilor astăzi? Mai ştiţi voi statuia aia dezvelită de Seche? Aia de-l întruchipează pe Ştefan cel Mare. Aia de face parte din istoria mult dezbătută şi susţinută de administraţia asta prin discursurile pupincuriste şi plictisitoare de până la Centenar, la Centenar şi după Centenar. Aia de pe care stă să cadă toate plăcile de marmură. Ştefan ăla de-ar plânge daca-r putea din cauza indolenţei actualilor guvernanţi. Ei, astăzi am văzut-o nou-nouţă. Cum? Învelită în “cearşaf”. Şi gata, am scăpat de renovare, arată ca şi cum e neatinsă de ploaie şi de vânt.

Foto: Nordist
Foto: Nordist

Bineînţeles că dacă-l întrebăm pe Piţi, o dă cu Centenarul, cu importanţa istoriei şi a lui Ştefan cel Mare chiar. Nu cumva indiferenţa vizavi de starea statuii lui Ştefan e problema adevărată?

Consiliul Judeţean, învelit în “cearşaf” cu ocazia renovării, Primăria învelită-n “cearşaf” cu ocazia Centenarului, Teatrul Bacovia învelit în “cearşaf” cu ocazia indiferentei administraţiei sau a neputinţei, acum vedem şi statuia lui Ştefan în “cearşaf”.

Propun să facem asta şi cu Spitalul, Insula şi Stadionul Municipal. Ar fi cool.

Lasă un răspuns