Cum să-ţi rotunjeşti veniturile în prag de sărbători.

Vin Sărbătorile şi lumea se dă peste cap pentru nişte bănuţi în plus. De un porc, de un cadou, de un revelion la restaurant, de o măslină. Şi găsesc tot felul de tertipuri.

Unul dintre ele e menţionat astăzi de un amic. Păţania se pare că nu-i unică şi se regăseşte la tot pasul printre cetăţenii racordaţi la gaz metan. Chestia sună cam aşa:

“În prag de sărbători, unii vor să-și facă plinul.
Vă rog frumos să dați de veste, rudelor, prietenilor, dar în special bătrânilor să verifice cu atenție data când expiră verificarea/revizia instalației de gaz.
Sunt firme care abuzează și vin cu una, două chiar opt luni înainte de a se expira verificarea/revizia la instalația de gaz.
De exemplu, firma SC Complet Instal Gaz SRL, azi, 05.12.2018 a făcut verificarea instalației de gaz la o persoană în vârstă, deși verificarea se expira în data de 21.07.2019.
Și părinții mei era să pățească la fel dacă eu nu eram la ei. Când le-am arătat factura de gaz că au venit cu două luni înainte, și le-am zis că este un furt, și-au băgat coada între picioare și au plecat.
L-am rugat pe prietenul meu, să facă o sesizare la OPC, să depună copii la documente, și să menționeze că a abuzat de bătrânețea mamei lui.
Încă o dată vă rog frumos să anunțați rudele, prietenii, vecinii, să verifice cu atenție ultima factură de gaz, și să vadă când expiră verificarea/revizia instalației de gaz.”

Nici o verificare în plus nu strică, o să-mi spună unii, dar totuşi ceva nu-i clar. Dacă se încasează bani pentru o verificare care expiră la o dată scadentă, vii mai devreme (şi culmea, înaintea Crăciunului) încercând a încasa alţi bani pentru aceeaşi perioadă practic. Chestia asta nu mi se pare ok. Nu cred că le-a intrat hărnicia şi responsabilitatea în vene acum în prag de iarnă. O fi legal?

Lasă un răspuns