Poliţiştii nemţi şi bolizii asistaţilor sociali români din Germania. Ăia care nu pot munci “să moară mama”.

Să lucrezi nemţeşte, să gândeşti nemţeşte, să trăieşti nemţeşte. Vorbele astea celebre pe care românii ajunşi acolo au vrut să le contopească cu metehnele noastre, de fapt ale romilor, că n-am văzut decât figuri de coloraţi pe acolo. Ăştia coloraţi au vrut să adauge reţetei nemţeşti de bunăstare şi “şmecherie”, “să moară mama” şi “să n-am parte dacă…”. Însă nemţii nu-s la fel ca primarii din rural care acordă ajutoare sociale în scop electoral. Ăia te ajuta doar dacă ai nevoie, nu dacă n-ai bani de cafea dimineaţa.

Nişte români din Duisburg au crezut că pot câştiga sume frumuşele stând pe veranda locuinţei şi trăgând ţigară după ţigară, timp în care conversau cu familia pe facebook. Ăştia aveau maşini mai scumpe de 7.500 euro, limita impusă pentru a putea beneficia de ajutorul social. Şi se jurau că nu-s a lor deşi mergeau la volanul bolizilor pentru a-şi ridica sumele acordate de statul german. Probabil că se săturase de ajutorul social din România, ăla mic şi din care nu puteai să-ţi faci nici un plin de carburant la maşină şi au încercat să demonstreze statului german ca ei, “să moară mama”, au nevoie de ajutor social că-i dor toate cele, au probleme cu coloana, cu capul sau cu inima. Însă poliţiştii au descins la locuinţele lor şi le-au confiscat maşinile de lux.

Nişte poliţişti de genul ăstora ar fi buni de adus la noi. Dragnea și Ciordache, asasinii justiției, au averile pe numele copiilor – das “falsă deținere”, nu? Niște polițiști din ăștia nemți ne-ar prinde și nouă bine. Nu mult, un an. Le-ar lua maximum două minute să aresteze aproape tot parlamentul, la cât de fățișe sunt “falsele dețineri”. În restul de minute rămase până la împlinirea anului ar da autografe.

Lasă un răspuns