Stăm cu ochii pe rubricile meteo. Încă nu avem contract pentru deszăpezirea municipiului.

Cum ar fi ca din seara asta să înceapă să ningă? Spre dimineaţă să găsim un strat consistent de zăpadă şi tot weekendul să ningă în continuu. Fenomenele meteo să se manifeste şi cu vânt puternic în rafală, unul care să viscolească puternic zăpada. Municipiul Bacău ar ajunge aproape blocat şi începe calvarul de luna trecută din timpul primei ninsori.

Toate astea pot fi corelate cu lipsa unei firme plătite să răspundă de deszăpezire. Corect scris “lipsă”. Că n-avem nici acum o firmă ce ar trebui să fie răspunzătoare de un trafic normal pe timp de iarnă. S-au primit ofertele pentru procedura de licitație publică pentru contractul de deszăpezire în sezonul de iarnă 2018-2019. Ieri s-au deschis ofertele, însă veștile nu sunt bune deloc pentru că o singură firmă a depus ofertă şi tot singura firmă nu a respectat cele impuse prin caietul de sarcini. Deci n-avem nici în data de 15 decembrie contract pentru deszăpezire în Bacăul anului 2018. European şi Centenar.

Urmează contract direct dat unei firme care va îndeplini condiţiile dar mă tem că acest lucru va trece pragul noului an 2019. Pe când vara trebuie să-ţi faci sanie tu umbli cu “realizări” postate pe facebook, tu, primar incompetent ales în 2016 cu “teoria” #schimb.

Speram să nu avem parte de zăpezi abundente că o dă Piţi în bară ca-n noiembrie. Există riscul real să avem un oraş blocat în cazul unei căderi masive de zăpadă. Stăm cu ochii pe rubricile meteo!

Lasă un răspuns