Restaurantul “Curcanul de Aur” nu mai e nici ce a fost nici unde a fost…

Cine nu ştie de Restaurant “Curcanul de Aur”? Încă dinainte de 89′ acesta era un loc foarte cunoscut şi asaltat de băcăuani. Nunţi, botezuri, zile onomastice, praznice sau o simplă bere la halbă cu un mititel făcut la grătarul de pe terasă. În zona Orizont a fost o concurenţă acerbă între acesta şi Restaurantul Pasaj.

Zilele trecute am trecut pe lângă restaurantul care… dispăruse. Un afiş primitiv anunţa clienţii “fideli” că s-a mutat în cantina TCH de lângă Kaufland Milcov. S-a dus şi ăsta. Tot ce-i românesc trebuie să facă loc vreunui supermarket cu capital străin. Ceva păcănele, vreun mall de medicamente sau vreo farmacie. Astea merg a naibii de bine şi se înmulţesc ca ciupercile după ploaie.

Se zvonea că vine Mega Image acolo dar mai nou informaţiile duc locaţia acestuia către magazinul Adal din centru. Punem pariu că apare un market în locaţia în care a funcţionat Restaurantul Curcanul de Aur? În momentul în care acesta s-a mutat în cantina TCH, cu siguranţă înseamnă declinul numelui ce a fost cunoscut în oraş. Poate doar vreun praznic sau vreo nuntă să mai ţină în picioare o afacere românească. Aşteptăm să vedem cine şi ce aduce ceva “nou” în locaţia din Orizont.

1 comentariu

Lasă un răspuns