Să curgă banii, să vină Centura. Să înceapă noul spectacol!

Le luăm pe rând. Insula, în stadiu de finalizare, se va ocupa cel mai probabil SSPM de ea, ştire de prima pagină în hârtia igienică, nimic concret la ora asta. Spitalul Judeţean, studii de specialitate, expertize, acte, pix, gumă de şters, rahat cu apă rece, pe prima pagină a ziarului pupincurist, nimic concret în afara faptului că s-a mai descompletat ceva zilele astea din aparatura existentă, dusă la spitalul TBC unde tocmai s-a instalat un tovarăş bun de-al lui Piţi.

Calea Bârladului, metoda simplificată, 25 de zile. Plombe, scandal, licitaţie, întârziere 121 de zile, semnarea contractului şi începerea lucrării acum 2 săptămâni, nimic concret în afara faptului că s-a mai amânat vreo 3 luni până în martie. Prima pagină a ziarului pupincurist, anunţuri cu tam tam despre minunea ce are ca finalitate decembrie 2018. Au blufat?

Astăzi prima pagină a Deşteptării nu poate scrie decât despre superbul cadou oferit băcăuanilor de Sărbători. Poftim? Cum? Ce anume? Centura domnule, semnarea contractului pentru Centură. În ştirea de pe site sunt rescrise cu litere de-o şchioapă termene de finalizare, termene de garanţie, Piţi, Umbrărescu, Magnificul Benea care se pare că a reuşit să învingă sistemul. “Este a doua încercare de a se realiza acest proiect, după eșecul cu firma din Turcia” spune Benea. Păi nu cumva e un cadou pe care îl oferiţi a treia oară băcăuanilor? Mâine se anunţă masă îmbelşugată, figuri proeminente ale mafiei PSD în frunte cu Sova şi Benea. Stilou special, cerneală adusă din Filipine şi hârtia pe care e scris contractul tocmai din Argentina. Doar Centura va fi realizată cu bitum românesc.

Vă întrebaţi când se apucă? Au scris vreodată când se apucă de un proiect? Nu! Doar sume şi termene ce stipulează durata lucrării. Asta cică are ca cifre, 6 luni proiectare, 30 de luni efectuarea lucrărilor. Adică 3 ani. 30,8 km. Dacă nemţii ar fi făcut 30,8 km la fiecare 3 ani, le-ar fi trebuit două milenii pentru a avea infrastructura pe care o au în momentul de faţă.

Să curgă banii, să vină Centura. Să înceapă noul spectacol!

Lasă un răspuns