Un cadou de Crăciun din partea lui Piţi. Un fleac. Ne-a ciuruit.

Vă gândeaţi că Piţi nu va face un cadou de Sărbători băcăuanilor? Eronat. A gândit rapid, s-a uitat în sacul aproape gol şi s-a încordat pentru un ultim efort în favoarea băcăuanilor ce l-au votat în 2016.

Apa şi canalizarea va primi o cutie frumoasă cu fundiţa roşie, apoi va fi băgată pe coşul de fum al băcăuanilor. Cadou! Unii se întreabă dacă-i vorba despre apa aia care a făcut subiectul avariilor multiple din ultimii 2 ani şi jumătate. Exact aia! Cu 16% mai mulţi bani. E ultimul proiect pus pe ordinea de zi, din ultima zi lucrătoare a anului 2018. Fix când sună clopoţelul de vacanţă. Băcăuanii sunt preocupaţi cu ultimele cumpărături din mall şi nu vor observa acest lucru. Astfel, apa va costa 4,41 lei/mc, iar canalizarea va ajunge la 3,58 lei, scumpirea cumulată fiind de 16%.

După majorările supuse votului CL la apă și canalizare, vom avea al 4-lea cel mai mare preț la apă potabilă din țară, după Buzău, Hunedoara și Constanța, conform informaţiilor dezvăluite de hAdevărul. În ceea ce privește tariful cumulat la apă și canal, urcăm de pe poziția 29 pe un merituos loc 6.
În urma acestor majorări, CRAB-ul rămâne pe profit, unul estimat la 7,45% pe an, arată documentul semnat de primarul Necula.

Consiliul de Administrație de la CRAB este ocupat de Răzvan Găină (fostul director), Valentin Palea (care în același timp este și administrator public al județului, dar și în conducerea SSPM SA), Marius Petru Danciu (fost consilier județean PNL, declarat incompatibil chiar la CRAB), Lupu Gabriel Stănica (PNL), Turcu Ovidiu-Leonard (în același timp decan la Facultatea de Științe a Universității din Bacău). Anul trecut, aceștia au păpat din buget suma de 199.000 lei. Doar pentru că au participat din când în când la niște ședințe. În 2016, aceeaşi cetăţeni privilegiaţi au fost “înzestraţi” cu 170.000 lei. Ieri, mandatele lor trebuiau să înceteze, însă CRAB-ul, municipalitatea și ceilalți acționari nu dau semne că vor asta. Se poate mai mult nu-i aşa?

Putem mulţumi lui Piţi pentru cadoul din fundul sacului. Sursa informaţiilor, Kristofer.ro

Lasă un răspuns