“Măcelarii” au intrat iar în spaţiile verzi. 5 bucăţi “bune” şi au dispărut.

Unii ziarişti le spun ăstora din administraţie “măcelări”, alţii “drujbişti”. Oricum le-ar spune, ăştia, se referă la maniera de lucru pe care o au ciumpalacii. N-am auzit în cei 3 ani de administraţie piţiponcă de niscaiva plantări de arbori în municipiu. Poate ştiţi voi. Însă despre tăieri? Ori de câte ori îşi fac curaj, o fac fără logică şi fără sens.

Au doborât peste 50 de arbori în Parcul Cancicov în perioada în care Piţi a “guvernat” la primărie. Profesorul Şerban a fotografiat şi surprins de multe ori, eu asemenea, plus alţi cetăţeni. Ştim cu toţii despre curăţarea de primăvară sau de toamnă sau orice alt tip de curăţenie necesară în spaţiile verzi. Cu siguranţă există nişte regului pentru asta, un meseriaş în domeniu dacă nu cumva un inginer şcolit pentru asta. Să-l pui pe Gheorghe să facă antrenament cu drujba pe copacii din Cancicov, e exact rezultatul ciuntirii văzute acum pe aleea principală din parc. O mizerie fără logică.

Copaci zdraveni, sănătoşi şi mai ales de vârste respectabile, doborâţi la pământ în prag de seară, la dosul vremii urâte şi de nişte nepricepuţi trimişi de Spaţii Verzi. Trebuie făcută curăţenie oricărui parc, e musai să plantezi la loc, e chiar sănătos pentru ca ceilalţi arbori să reziste mai bine vremurilor. Cu toţii ne întrebam însă de ce la modul ăsta.

Ieri am văzut o postare a Spirit Civic, o distribuire a unui domn, Petrică Mihăilă, care semnala, filma şi fotografia o nouă operă criminală a “măcelarilor”. Pe Aleea Parcului la numărul 16. Un tractor antic şi de demult, vreo 4 muncitori şi o drujbă. 5 copaci doborâţi. Privim la ceea ce a rămas şi observăm că acei copaci erau sănătoşi şi nu încurcau cu nimic în zonă. În timp ce “uscăturile” stau “liniştite” în parc, ăştia fac prăpăd în continuare prin spaţiile verzi. Arborii cei mai groşi au “căzut” la pământ. După ce au fost luaţi la întrebări despre “operaţiune”, “măcelarii” au renunţat a tăia. Au strâns crengile şi au plecat.

“Oare cum am putea să-i oprim?” se întreabă la final Petrică. Tot el are şi răspunsul: “Probabil să ne luăm veste galbene și să ne organizăm în echipe de pază.”

Lasă un răspuns