Piţi nu ştie şi nu poate face nimic. Problema: Spaţiul verde din Panselelor nr. 3. Urmează drujbiştii.

Strada Panselelor nr.3. Locaţia unde încă de anul trecut a apărut o problemă legată de terenul, spaţiu verde de când îl ştiu, din faţa blocului. Un teren pe care locatarii din zonă au plantat acum zeci de ani vreo sută de arbori. Oameni gospodari şi cu gândul la aerul curat cel emană aceştia, ei nu s-ar fi gândit că în 2018 va apărea o problemă cu terenul.

Care problemă? Să explicăm. Terenul cu pricina a fost revendicat de foştii proprietari, unii care au primit (din spusele locatarilor din zonă) ca despăgubire două apartamente pe strada Mihai Viteazu la momentul în care statul le-a dărâmat casa. În anul 1970 exista o casă aici a cărei proprietari era familia Buzdugan. Deci menţionăm că familia a fost despăgubită pentru el. Brusc, anul trecut, familia Buzdugan a vândut terenul unei familii din Constanţa care are intenţii cel puţin dubioase. Acum o lună de zile terenul a fost împrejmuit cu un gard, existând o autorizaţie în acest sens.

Autorizatia pentru imprejmuirea terenului.

Autorizaţia în acest sens nu prevedea decât gardul ce împrejmuieşte terenul. O locatară a trimis sesizări către toate instituţiile locale menite să poată dea un răspuns în această problemă. Între timp, copacii din acest perimetru au fost marcaţi pentru tăiere. Ups. Da, pentru tăiere. E clar că aici se “coace” ceva. Gardul de împrejmuire, e situat până la 0,5 m de bloc, lucru ce e clar nelegal. Locatarii îşi aduc aminte că “fosta” gospodărie nu avea limitele pe actuala împrejmuire.

Autorităţile locale evită un răspuns clar în acest caz şi dă din umeri, între timp, autorizaţiile curg rând pe rând, la ceas de seară, speranţa şacalilor imobiliari din Constanţa fiind aceea de a reuşi o construcţie cu 4 etaje în zonă. Deşi spaţiile verzi au regim special, ele neputând fi retrocedate, uite că autorităţile locale reuşesc să “umble” la lege astfel încât să satisfacă dorinţele foştilor proprietari ce au fost despăgubiţi pentru teren.

Pro Bacău a intervenit şi acum un an în zona pe când apăruse acel panou ce anunţa ceva dubios acolo.

Alaltăieri domnul Melinte Emil a făcut o nouă vizită în acea zonă pentru a afla detalii despre mersul lucrurilor. Locatarii sunt indignaţi de faptul că nimic nu-i clar şi mai ales nu pot avea acces la autorizaţiile cu pricina.

Un nuc bătrân şi în stare bună e marcat de asemenea, legea explicând clar că el nu ar putea fi tăiat decât dacă 60% din coroană ar fi uscată. Şi culmea nu e, dar a primit autorizaţie de tăiere. Ce înseamnă asta? Autorităţile dau din umeri şi spun că nu pot face nimic. Bravo domnilor, poate că reuşesc cetăţenii simpli acest lucru dacă voi puteţi doar trage dungi pe asfalt.

S-a aprobat construcția unei împrejmuiri a terenului, blocând accesul la canalizare. Acum se face că nu ştie despre tăierea copacilor. Asta trebuia să aibă loc în 3 ianuarie 2019 dar, probabil că din cauza “zgomotului” produs de cetăţeni, au amânat acest lucru. Nici nu știe ce urmează. Vorbesc de primarul Necula și viceprimarul Ştefan (care spune că nu știe și nu poate face nimic).

Urmărim pas cu pas evoluţia!

Lasă un răspuns