SSPM-ul n-a ştiut că există şi iarnă-n Bacău. Modulele pe post de wc, nefuncţionale încă!

La începutul lunii decembrie, semnalam faptul că wc-urile publice, modulele acelea de 7.000 de euro bucată, sunt închise zi şi noapte. Indiferent că era zi de lucru sau de week-end, ele nu erau funcţionale. Băcăuanii se “adaptau” care şi cum puteau.

N-au anunţat ăştia că alea-s funcţionale doar pe timp călduros şi că iarna va trebui să te “adaptezi”. Dar mă gândesc că la banii ăştia ar fi trebuit să aibă toate condiţiile. Nu înţelegea nimeni care-i motivul dar ne-a lămurit repede Marcelin Şolot, directorul interimar de la Spaţii Verzi, într-o declaraţie dată în zdbc.ro.

“Problema se va rezolva cât mai curând, în această săptămână. Deși au fost puse de SSPM, problema va fi rezolvată de Primăria Bacău. Ele au fost gândite pentru perioada de vară. Acum, la primul îngheț, a înghețat și apa din instalații. Drept urmare, am dat comandă de niște convectoare care vor veni montate în interior pentru a fi mai cald, vom repara unde e nevoie instalațiile și le vom repune în funcțiune. Vor avea un program adaptat la nevoile cetățenilor, dar nu vor fi deschise pe timp de noapte”, a declarat Șolot. În total, s-au comandat 18 convectoare, iar fiecare a costat în jur de 200 de lei bucata.

Să o luăm pe rând. Deci SSPM-ul s-a ocupat de achiziţionarea şi montarea modulelor, dar ăsta declară că Primăria se va ocupa de remedierea “problemei”. Băi eşti nebun? Păi SSPM-ul n-are nici o obligaţie privind funcţionarea? Doar au luat banii şi atât? Doi la mână, cică au fost gândite pentru sezonul de vară. Să mori tu! Adică ăştia nu ştiau că în Bacău există (încă) patru anotimpuri? Au aflat acum că în oraş mai vine şi iarna o dată pe an. Bun lucru.

În al 3-lea rând, articolul e datat 12 decembrie. A fost o perioadă caldă, timp în care ciumpalacul de serviciu a promis că rezolvă problema, montează convectoarele. N-a făcut acest lucru şi uite că-n 6 ianuarie încă sunt închise aceste module. Cei de făcut? Desfiinţăm iarnă sau modulele montate la preţ de garsonieră?

Pe afiş e menţionat termenul “temporar”. Dacă temporar înseamnă pe toată perioada iernii, să-mi fie cu pardon, nu mai pricep nimic.

De câte ori mai trebuie să minţim şi să promitem în zadar până ce băcăuanii vor înţelege că incompetenţii nu îşi fac treaba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *