Îngheaţă iadul sau e caniculă?

Precum celebra echipă alb – roşie (a nu se supăra fanii) care de 20 de ani se pregăteşte pentru UEFA Champions League “Fie vreme bună, fie vreme rea” aşa ne pregăteşte SSPM-ul (Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău) străzile în această iarnă.

Astăzi 7.01.2019, în Bacău, zona parcului Cancicov, teatrul de vară – Radu Beligan se asfalta la cald de zor strada, la temperaturi de – 3 grade Celsius.

Conform reglementării tehnice “Normativ privind mixturile asfaltice executate la cald. Condiții tehnice de proiectare, preparare și punere în operă a mixturilor asfaltice”, articolele: 


“Art. 83. – Așternerea mixturilor asfaltice se va executa la temperaturi ale stratului-suport și la temperatura exterioară de minimum 10°C, pe o suprafață uscată.” 
“Art. 84. – În cazul mixturilor asfaltice cu bitum modificat cu polimeri, așternerea mixturilor asfaltice se va executa la temperaturi ale stratului-suport și la temperatura exterioară de minimum 15°C, pe o suprafață uscată.”

Ce spun cei de la meteo…

Cum este asfaltată strada în acest moment, putem mânca o îngheţata afară ca vara, nesimţind vânt de 29 km/h şi ninsoare.

Ce spuneţi? Ieşim la o plimbare pe caniculă? Sau poate doriţi să asfaltăm împreună Calea Bârladului?

Sursă foto 1: Radio Easy Bacău

Lasă un răspuns