Când nu putem mai mult, contestăm. Licitaţia pentru salubrizarea Bacăului şi 22 comune a fost contestată de Soma şi RomPrest!

Trăim cu siguranţă “era” contestaţiilor pe toate planurile. Când nu-ţi place concurenţa, faci contestaţie. Când nu te simţi în stare să îndeplineşti condiţiile, faci contestaţie să nu prindă altcineva “ciolanul”.

Contestaţii la contestaţii. Şi o ţine dinga-langa până uităm de subiect şi nu mai auzim de el. Mai noua “tehnică” e abordată de firmele participante la licitaţii. Ba i se pare că cei de la concurenţă stau cu degetul în nas, ba că-s descheiaţi la şliţ, ba că nu-s daţi cu gel pe păr. Să fie contestaţie dacă tot nu eşti tu în regulă.

Anul trecut au fost contestaţii la toate licitaţiile făcute. La momentul ăsta au rămas contestaţiile marea realizare şi atât. Nu s-a apucat nimeni de treabă. Acum cică s-au făcut contestaţii la licitaţia de salubrizare a municipiului Bacău şi 22 de comune limitrofe. Motivul? Nici ei nu-l ştiu, dar să fie că poate-i nevoie. Firmele care au depus contestaţii sunt Soma şi RomPrest. Pe primii îi înţeleg. Au deja salubrizarea zonei de peste 20 de ani pe mână. În 2005 au semnat un contract pe 8 ani dar Consiliul Local îl prelungise în 2013 pentru 20 de ani.

Şmecherii, prinşi în off-side de mai multe ori de controalele Primăriei, nu prea vor o nouă licitaţie cu alte condiţii şi atribuţiuni. Ei ar vrea aşa cum e acum. Haos şi dezordine, banul curgând pe bandă rulantă. O afacere ce aduce bani frumoşi firmei nu se lasă cu una cu alta. S-a obişnuit parcă şi nu vrea altceva. Se tem de condiţiile impuse în licitaţia pornită în decembrie? Să facă contestaţie şi să se mai intereseze despre cum pot fenta. Oare mai pot? Oare se va schimba ceva în bine în ceea ce înseamnă salubrizarea zonelor în care activează? N-aş crede…

Contestațiile SOMA și Romprest vizează suspendarea procedurii de achiziție declanșată de ADIS. CNSC va da în 30 de zile o soluție, ce va putea fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *