Lucian Stanciu Viziteu (USR): Părinți, nu pierdeți banii copiilor la hoția numită Contul Junior

“Guvernul socialist este atât de disperat să atragă bani suplimentari cât mai urgent pentru a-și putea face bugetul pe 2019 încât a ajuns să viseze și la banii pe care părinții îi pun deoparte pentru copiii lor”, arată deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu.

“Schema prezentantă de Guvern reprezintă însă o minciună, căci aceștia nu urmăresc în realitate nici politicile de economisire și nici binele copiilor ci doar să se împrumute cu forța de la români. Dacă Guvernul ar urmări cu adevărat să susțină politicile de economisire nu ar lega acest proiect de Trezorerie ci ar gândi politici pentru ca părinții să păstreze banii copiilor în bănci comerciale. Pentru banii depuși în bănci statul poate de exemplu să elimine impozitele sau să acorde o bonificație. Diferența ar fi însă că părinții ar avea acces oricând la banii pe care îi depun și nu doar atunci când copilul va împlini 18 ani”, explică liderul USR.

Statul român nu a reușit niciodată în ultimele trei decenii să administreze bugetul fără a se împrumuta, deci nu există garanția că banii pe care părinții îi depun vor mai exista în timp sau vor avea măcar aceeași valoare.
“Statul ne spune din gură că susține economisirea însă în realitate acei bani nu sunt economisiți ci sunt cheltuiți în secunda doi. Nu discutăm deci despre economisire ci despre o hoție pe față. De aceea, le recomand tuturor să găsească modalități de economisire care să le garanteze faptul că acei bani le aparțin în orice moment și că îi pot utiliza oricând doresc, în interesul lor și al copiilor”, încheie Viziteu.

Lasă un răspuns