A fost dezastru! 30 de utilaje virtuale lansate de Piţi în oraş.

De la primele ore ale dimineţii, albul zăpezii a pus stăpânire pe oraş. După două ture de la nord la sud, n-am zărit nici un utilaj care să dea cu antiderapant. N-a nins decât 2-3 centimetri şi nu văd cu ce putea ajuta lamele. Deci, porcăria cu lamele prin oraş, 30 la număr, nu ţine atât cât timp problema trebuia rezolvată cu antiderapant şi sare. Dar, atenţie, nu de la ora 10 ci de la 4 dimineaţa.

Buldoexcavartoarele şi plugurile nu prea ar fi avut ce face azi pe străzi. Piţi a postat repejor anunţul cu 30 de utilaje în teren şi situaţia sub control şi la bonus, faptul că se descurcă cum poate neavând încă contract de deszăpezire. Nişte pupicurişti au distribuit mândri acest lucru, satisfăcuţi de superprimarul ce transpirase scriind textul.

Ăştia care au distribuit, mă întreb, au ieşit azi în stradă? Sau poate că de la căldurică a fost mai lejer să distribuie un text penibil.

Un fel de “Iarna pe uliţa” de George Coşbuc, varianta Piţi. Circulaţia în Bacău a fost jalnică, după o zăpadă de 3 cm. Se anunţă cod galben de ninsori în următoarele 24 de ore. Ce se întâmplă mâine dacă ne trezim cu vreo 15 cm, căderi de zăpadă?

Am mers pe E85 până la Adjud. Efectiv şoseaua era acoperită cu zăpadă până la ieşirea din Sascut. De la graniţa judeţului, şoseaua curată, nici pic de zăpadă. Încă o dovadă că deszăpezirea nu-i ca măritişul. Mă refer la Măricica.

Iesirea din judetul Bacau spre Vrancea.

În 14 ianuarie Piţi încearcă din nou să găsească o firmă care să se ocupe cu deszăpezirea. Încă o dată. Mult nu mai e şi trece iarna, lucru care ar face să economisim nişte bani, nu?

Să vedem dimineaţă ce ne-aşteaptă.

Share:
Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *