Cum de ştie Piţi prognoza meteo mai bine ca noi toţi? Ajutat de vreo 700 de euro.

Stăm şi ne mirăm de unde ştie Piţi despre toate informările meteo. Şi nu doar că ştie totul despre vremea probabilă dar e primul din judeţ care află informaţiile. Păi nu vedeţi cât de “pregătit” e mereu pentru “vremurile” nasoale?

Am aflat că orice schimbare a direcţiei unui nor, a unui curent de aer cald sau rece, oricare presiune atmosferică ce “prinde” diferenţe majore într-o perioadă de timp scurtă, e informaţia care ajunge în sufrageria lui. Imediat anunţă populimea prin canalul lui media, facebook punct com. E modul lui prin care emite comunicate de presă.

Deci, vreme rea? Îi sună telefonul lui Piţi şi la capătul firului, o duduie cu fustă scurtă ca la rubricile meteo ale televiziunilor naţionale, îi suflă-n ureche secretul aburind. Lucrul ăsta ne-a costat în 2018, cam 2.800 lei. Ăştia au fost plătiţi către A.N.M, ăştia care au şi site şi aplicaţie şi pagina de facebook, locuri unde anunţţ vremea întocmai ca “suflatul” la urechea lui Piţi. Problema e că astea-s gratis. Gen aplicaţie, gen Busu’ de la Pro Tv care tot de la ANM le spune pe şleau, gen pagina lor web sau aia de facebook.

Nu cred că-i spune piţiponcului ceva pe deasupra. Mai degrabă cred că-l minte duduia la telefon. Că prea nu le nimereşte. Şi dacă-s cumva atent, informaţiile “corecte” date pe sub mână primarului incompetent sunt mai scumpe ca bradul din Ocolul Silvic. Şi mult mai ieftine că “şpaga” luată de SSPM pentru transportul şi ornarea lui, că doar ăla n-a zburat de la Ciobănaşul, după cum bine zicea.

Nişte bani plătiţi vreunei ghicitoare-n cărţi, care să-ţi anunţe avariile de apă şi căldură, nu găseşti?

Lasă un răspuns