O decizie doar pe jumātate inspiratā.

Pe jumātate inspirat, Dragnea și-a tras concediul de odihnā, tocmai pentru a evita prezența la festivitāțile de la Ateneul Român.
Vā dați seama cum ar fi fost ca un condamnat penal ce vrea sā rupā România de la parcursul sāu european, sā tinā o cuvântare despre unitate, libertāți cetāțenești, demnitate și justiție socialā? Este ca și cum l-ați fi vāzut și auzit pe Guțā interpretând Nessum dorma, aria din actul final al operei Turandot a marelui compozitor Giacomo Puccini.

Jumātatea cealaltā, adicā cea total neinspiratā, a fost trimiterea umilului servitor Ciordache de a vorbi despre aceste valori, ca într-un imens mișto fācut la adresa românilor cocârjați de muncā și nemiloase taxe, caftiți în stadā de jandarmi, jefuiți sau violați de “oamenii de bine” eliberați grație recursului compensatoriu al ministrului ievaluator. Totuși în seara ce a trecut, culoarea, cāldura și solemnitatea momentului, au fost date de artiștii celor 28 de state membre ale UE, dar și de alocuțiunile domnilor Klaus Iohannis și Donald Tusk. 

Din pācate nu am înțeles de ce ASR Principesa Moștenitoare Margareta, custode a Coroanei României, nu a fost invitatā la acest eveniment.
Mā împacā doar ideea cā prezența reprezentantului legal și legitim a Coroanei Regale ce ne-a adus independența, unirea, emanciparea și afirmarea europeanā, nu se justifica în condițiile în care în salā se aflau printre alte lepādāturi și doi celebri pușcāriași.

Lasă un răspuns