Prognoza meteo pentru weekend.Nopţi geroase şi zile fără precipitaţii!

În noaptea aceasta, temperaturile vor scădea până la -9 grade Celsius şi nu vom mai avea parte de precipitaţii. Vântul slab nu ne va mai “deranja”, astfel, nu vom mai avea parte de fenomenul ce a viscolit zăpada în cursul zilei de vineri.

Sâmbătă
Vremea va fi rece, geroasã dimineaţa cu precãdere în nord, în nord-est şi în depresiuni, iar noaptea local în centru, în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 şi 2 grade, iar cele minime în general între -13 şi -3 grade. În regiunile din vest, nord, centru, precum şi la munte, cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge slab. Spre sfârşitul intervalului în sud-vestul Crişanei şi în nord-vestul Banatului vor fi posibile şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi depuneri de polei. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi trecãtoare, izolat vor fi posibile fulguieli, iar dimineaţa şi noaptea pe suprafeţe mici se va semnala ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri la munte, mai ales la altitudini mari, unde va viscoli sau va spulbera zãpada, dar pe arii restrânse şi la cote mai reduse şi în zonele mai joase de relief.

În Bacău, ziua vom avea temperaturi de până la 1 grad Celsius, cer noros şi vând moderat, dimineaţa fiind dominată de ger,
În municipiul Bacău, noaptea de sâmbătă va aduce temperaturi de până la -11 grade Celsius, vânt slab şi temperatura resimţită va fi de -13 grade Celsius. Precipitaţiile s-au oprit şi nu vom mai avea parte de ele în noaptea asta.

Duminica
În majoritatea regiunilor valorile termice vor fi în creştere uşoarã faţã de intervalul precedent. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -7 şi 1 grad. În regiunile vestice, nordice şi centrale cerul va fi noros şi se vor semnala precipitaţii mixte în Câmpia de Vest, mai ales sub formã de ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei şi sub formã de ninsoare în restul Transilvaniei şi izolat în Moldova. Izolat se va forma polei. În regiunile nord-vestice pe arii restrânse cantitatãţile de precipitaţii vor depãşi 15 l/mp. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, cu totul izolat va fulgui, iar dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã asociatã cu chiciurã. Vântul se va intensifica treptat în Crişana, şi la munte, mai ales în zona Munţilor Apuseni şi a Carpaţilor Orientali, unde trecãtor ninsoarea va fi viscolitã şi zãpada spulberatã, iar în rest va sufla slab şi moderat.

În cursul zilei, temperatura va urca până la -1 grad Celsius, cerul va fi parţial inorat şi vântul va atinge viteze de până la 15km/h.
Va fi însă o altă noapte geroasă cu temperaturi de până la -13 grade Celsius, vânt slab şi cer parţial inorat.

Sursa: jurnaldevreme.ro

2 comentarii

  1. Costin Iordache Răspunde

    “Ia, mă, prognoza pe weekend de aici și nu mai scrie despre banii de la ANM. Hai că doar noi doi o să sa fim singurii din Bacau care vom știi că iarna ninge” zise Piti după ce a citit Urban Info.

Lasă un răspuns